Romantična kolekcija Borisa Pavlina

Uoči predstavljanja nove kolekcije na nadolazećem Cro A Porteru, renomirani hrvatski dizajner Boris Pavlin predstavlja kampanju za aktualnu kolekciju.

Boris Pavlin

Kolekcija je spoj čvrstih, geometrijskih linija koje koketiraju sa elementima kolonijalnog militarizma te floralnih oblika i tekstura koje djeluju u potpunosti organski. U kolekciji je vidljiv utjecaj viktorijanskog zapada koji koketira sa divljom neistraženom prirodom istoka. Istraživanje kontrasta misao je vodilja koja preuzima kolekciju Borisa Pavlina za proljeće/ljeto 2015. Koža i metal suočeni s nježnošću izvezene svile gube svoju uvriježenu strogoću i postaju sasvim novi odjevni medij.

Boris Pavlin

Tisuće delikatnih svilenih latica protkanih perlicama čine mozaik pastelnih boja od kojih su satkane večernje haljine, dok je inovativna dekonstrukcija klasičnih “muških” krojeva u sirovim, teksturiranim svilama prenesena na žensko tijelo te čini okosnicu dnevnog dijela kolekcije.

Boris Pavlin

Za zaštitno lice kampanje odabrana je Sara Đurić, a fotografije potpisuje Franjo Matković. Za make up se pobrinula Ana Rajić. Kolekcija Borisa Pavlina je put kroz divlju, neistraženu prirodu nekadašnjih kolonija, a žena koja ju nosi je suvremena Mary Kingsley, neustrašiva, nekonvencionalna i drugačija.

Boris Pavlin

Komentari