Proljetna H&M Home kolekcija inspirirana urbanom džunglom

hmhomeproljece4

Čini se kako proljetni lookbookovi brendova polako nameću trend koji bi ove godine mogao vladati u uređenju interijera. Inspirirani prirodom u kolekcije unose velike količine zelene boje i organskih materijala, savršeno prikladnih za kolekcije proljeće/ljeto jer u prostore unose svježinu koju ta godišnja doba i predstavljaju.

hmhomeproljece11

Najčešći motiv je lišće koje se unosi u sve materijale – posteljinu, kuhinjske tkanine, zavjese i slično, a posebno efektno izgledaju u kombinaciji sa živim biljkama koje su važan faktor u svakom prostoru. Dizajneri su u slučaju nekih komada print reducirali samo na grafičke obrise, gotovo ga ornamentalizirali kako bi i ljubitelji minimalizma mogli uživati u kolekciji bez straha da će zagušiti svoj prostor. Ponekad on graniči i s boho trendom dajući prizvuk orijentalnog, što je zanimljiv miks.

hmhomeproljece3

Boje su neupadljive, vrlo nježne nijanse zelene neće narušiti nijedan koncept doma, samo ga osvježiti. Ali u ponudi su komadi samo u kombinaciji crne i bijele ili sive i bijele, gdje se dizajneri oslanjaju na moć printa koja u prostor unosi živost.

hmhomeproljece9

hmhomeproljece5

Organski materijali uključuju najfiniji pamuk u slučaju posteljine, imitaciju grubih jutenih vreća u slučaju kuhinjskih tkanina, puno stakla, zlatne boje i metala koji pokazuju koliko dobar može biti spoj industrijskog stila s prirodom i koliko je urbana džungla odlična inspiracija za uređenje interijera.

hmhomeproljece1

hmhomeproljece7

hmhomeproljece10

hmhomeproljece8

hmhomeproljece2

Foto: H&M Home

Komentari