Pokrenut projekt ‘Poklon s pričom’

luka nizetic

Luka Nižetić

U organizaciji časopisa Story i Adria Medije Zagreb predstavljen je zdravstveno-edukativni projekt Poklon s pričom u koji su se uključile javne osobe poput Ive Balaban, Aleksandre Dojčinović, Renate Sopek, Mie Kovačić, Ivana Šarića, Nevene Rendeli, Ecije Ojdanić, Ivana Vukušića, Luke Nižetića, ELFS-a, Envy Room-a te mnogih drugih.

mia-kovacic

Mia Kovačić

Projekt Poklon s pričom, u organizaciji časopisa Story i Adria Medije Zagreb, održava se u sklopu Adventa, a ističe prije svega važnost pravih životnih vrijednosti, posebice tijekom blagdana, kad su ljudi najosjetljiviji. Psihijatri i psiholozi kažu da su najzaposleniji upravo u tjednima prije i oko Božića, da se konzumancija antidepresiva udvostručuje te da je blagdanska depresija postala moderan fenomen koji sve više uzima maha i pogađa sve veći broj ljudi. Božićni blagdani potiču ljude da razmišljaju o svom životu, podsjećajući ih na djetinjstvo, obitelji, sreću. No, umjesto da razmišljamo o pravim vrijednostima, o onome što je svakome od nas zaista važno u životu, blagdane najčešće provodimo jureći u potrazi za najboljim borom, najljepšom haljinom, poklonima. Osim toga, vrlo se često oni koji si ne mogu priuštiti kupnju skupih poklona osjećaju manje vrijednima.

ivona culo i ivan vukusic

Ivan Vukušić i Ivona Čulo

Stoga projekt Poklon s pričom potiče ljude da svojim najbližima daruju ljubav, odnosno poklone koji imaju priču što će im zagrijati srce, jer su odabrani samo za njih. Pritom je materijalna vrijednost poklona najmanje važna. Pokloni koje će tijekom Adenta svaku subotu donositi poznate osobe bit će izloženi u sklopu izložbe Poklon s pričom u prostorijama SuperCaffea te će ih tijekom cijelog prosinca moći razgledati Zagrepčani i njihovi gosti. Također, u Preobraženskoj ulici svake subote bit će organizirano pakiranje poklona u dizajnerski osmišljene omote, a Zagrepčani i njihovi gosti moći će donijeti i kuglice koje će se postaviti na veliki bor te svoje „poklone s pričom“.

iva balaban

Iva Balaban

Projekt ima i humanitarni karakter te će štićenice Udruge P.I.N.K. (Pogled iz novog kuta), žene oboljele od raka dojke, u suradnji s Turističkom zajednicom Opatije, na dar dobiti vikend u Opatiji bogat različitim sadržajima pod nazivom Trenutak zdravlja u Opatiji. Osim toga, tijekom cijelog Adventa u Preobraženskoj ulici u Zagrebu bit će organiziran Christmas Story, koji će svojim vizualnim identitetom i različitim sadržajima, poput nastupa zborova, pop i klasični koncerta poznatih glazbenih zvijezda, koncerata muzičke akademije te DJ nastupima pratiti cijeli projekt.

25.11.2016 zagreb cvjetni trg, akcija poklon s pricom envy room foto: josip regovic

eNVy room

Aleksandra Dojčinović

Aleksandra Dojčinović

Maja vučić i Martina Bienenfeld

Maja Vučić i Martina Bienenfeld

Elfs

Elfs

Luka Nižetić, Aleksandra Dojčinović, Renata Sopek, Elfs, Mia Kovačić i Iva Balaban

Luka Nižetić, Aleksandra Dojčinović, Renata Sopek, Elfs, Mia Kovačić i Iva Balaban

Foto: Josip Regović i Filip Hofer

Komentari