S ovim ćete svaki dan imati savršene obrve

obrve2

Ako ste nezadovoljni izgledom svojih obrva, koje ste u prošlosti ili pretjerano čupali ili jednostavno same po sebi nemaju željeni izgled, dobra je vijest da ćete s modernim proizvodima koje na dnevnoj bazi lansira beauty industrija čak i u udobnosti vlastitog doba moći postići savršene obrve – svaki dan i bez posjeta kozmetičkom salonu.

Poznato je kako obrve pomažu definirati lice, a ako izgledaju prirodno, one će vas vizualno i pomladiti. U svoj sili proizvoda za uređenje i naglašavanje obrva koja se može pronaći na tržištu, ponekad se lako izgubiti, no s proizvodima koje ćete pronaći u nastavku lako ćete se fokusirati i uz njih nekoliko ciljanih proizvesti ‘wow’ efekt.

Za početak, uvijek pri ruci imajte pincetu. Svatko tko u udobnosti vlastitog doma uređuje i čupa obrve, zna za jednu od najboljih na svijetu – Tweezerman Slant Tweezer. koja od 2001. do danas dobiva nagradu ‘Best of Beauty’ od Allure magazina. Poznata po svojom preciznosti, ova pinceta precizno obuhvaća dlačice koje želite iščupati, čak i one najmanje. Posebno dizajnirani vršak pincete osigurava da baš svaki puta kada ju prislonite, pincetom počupate željenu dlačicu. S njom dobivate rezultate profesionalaca, a i sami profesionalci ju vole.

Žalite li za obrvama koje ste pretjerano iščupali i više ne rastu, pouzdajte se u neki od seruma za rast, koji pomažu obrvama da se revitaliziraju i istovremeno ih njeguju. Proizvodi za samu definiciju obrva dijele se u nekoliko kategorija, pa tako postoje maskare, sjenila odnosno puderi u boji, pomade i tradicionalne olovke, koje se pojavljuju u raznim varijantama, odnosno teksturama.

Maskara za obrve kroti neposlušne dlačice, obrve uz nju izgledaju uredno i puno, ali i prirodno, a efekt traje čak do 14 sati, bez razmazivanja. Nanose se posebno dizajniranim aplikatorom (koji se prilagođava raznim oblicima obrva) obrnuto od smjera rasta dlake kako bi obrve učinile debljima, a onda u smjeru rasta za savršenu definiciju. Gelasta formula obrvama daje teksturu i fiksira ih.

Jedna od trenutno najboljih investicija je ona u duo sjenila, odnosno pudera za obrve, koji stvara punije, deblje i definiranije obrve, a dolazi u nijansama koje se prilagođavaju raznim tonovima obrva. S njime ćete kreirati naglašeniji i savršeniji luk obrve, a u tome će vam pomoći i kistići s dvije strane, pri čemu jedna najčešće definira luk obrve, a druga ih popunjava. Ova tehnika omogućuje daleko najprirodnije rezultate.

Tu su i dobre stare olovke – nekoć su mnogima bile omiljene, dok ih nisu zamijenili popularni puderi za obrve, no neki se još uvijek drže provjerenih proizvoda, a moderne olovke sve su naprednije, dolaze u različitim teksturama i omogućuju brzo i precizno popunjavanje te definiciju obrva.

Naposljetku, dobivene rezultate treba i zadržati. Neki proizvodi dovoljno su otporni i trajat će na obrvama satima, no neke je potrebno fiksirati. Za to služi prozirni gel, koji obrve drži ‘na mjestu’ cijeli dan. Nanosi se nakon omiljene olovke ili sjenila, kratkim potezima u smjeru rasta dlačica. Ako nemate gel za fiksiranje, u istu svrhu poslužit će vam i prozirna maskara.

Foto: IMaxTree

Komentari