Top lookovi s revije Proenza Schouler za proljeće 2016.

Dizajneri Jack McCollough i Lazaro Hernandez koji stoje iza brenda Proenza Schouler, odlučili su za proljeće ponuditi mnoštvo svježih kreacija koji slave prirodnu ljepotu, grafiku i čiste linije. Cijelom kolekcijom dominiraju bijela i crna boja koje su dovedene novu razinu pomoću kontrasta, kombiniranja i upečatljivih detalja na kreacijama.

prozena4

Flamenko haljine dobile su moderan izgled pomoću predimenzioniranih tkanina koje prate žensku siluetu, a ženstvenost je došla do izražaja na monokromatski način. Pletenice i zalizana kosa modela te minimalistički make up odlično su se uklopili u viziju dizajnera.

prozena7

Osim bijele, fokus je stavljen i na upečatljive nijanse poput crvene i zelene, a dvojac je pokazao kako se pravilnim kombiniranjem boja i eksperimentiranjem s slojevitošću, volanima, perjem, čipkom i uzorcima poput točkica može postići jedna odlična modna priča. Španjolski chic je ovim kreacijama dobio novu dimenziju, a brend je pokazao da će iduće proljeće proći u znaku volumena i slojevitosti.

prozena5

prozena2

prozena

prozena9

prozena13

prozena6

prozena11

prozena10

prozena8

prozena3

Foto: Getty

Komentari