Prirodni dezodoransi

prirodni-dezodorans-slider

Dezodoransi su dio naše svakodnevne kozmetičke rutine i njege kože. Osim dezodoransa, razlikujemo i antiperspirante – dezodoransi uklanjaju neugodne mirise, dok antiperspiranti u potpunosti sprječavaju znojenje. I jedni i drugi sadržavaju mnogo kemijskih sastojaka, a antiperspiranti dolaze sa solima aluminija, koje mogu iritirati kožu, izazivati crvenilo i upale. Kada su u spreju, tu je i miris čije se svakodnevno udisanje nikako ne preporučuje.

Koliko god prednosti imali, toliko je i nedostataka – oni začepljuju pore i sprječavaju znojenje, što nije zdravo jer se tijelo znojenjem prirodno hladi. Osim toga, kemikalije se apsorbiraju preko kože, ulaze u krvotok i prema mnogim studijama utječu na razvoj malignih bolesti. Upravo zato, zdravije opcije skloni smo tražiti u prirodi. Prirodni dezodoransi ne sadrže sintetske sastojke, pružaju bioaktivnu njegu koži, ne zatvaraju pore, siguran su i učinkovit način zaštite od neugodnih mirisa.

Tražite li prirodan dezodorans, obratite pozornost na sastojke. On ne smije sadržavati aluminij, alkohol i parabene, već sa sastojcima iz prirode, ekološkog porijekla, njegovati osjetljivu kožu pazuha, biti prema njoj ugodan i nježan i spriječiti razvoj neugodnih mirisa. Uzmite u obzir da neće spriječiti znojenje i budući da je prirodan, trebat će se češće nanositi na kožu od uobičajenih dezodoransa. Neke od prirodnih dezodoransa donosimo u nastavku.

 

 

 

Foto: Oysho

Komentari