Prirodna sredstva za čišćenje doma

Zadnjih godina podigla se svijest moguće štetnosti korištenja određenih sredstava za čišćenje doma. Sve više kućanstava koristi prirodne namirnice i sastojke te vam donosimo nekoliko primjera korištenja svakodnevnih namirnica u borbi protiv nečistoće.

Prirodna sredstva za čišćenje

Čisti sapun – toplom vodom i običnim komadićima sapuna očistit ćete sve. Ova metoda je jednostavna i učinkovita. Soda bikarbona je mineral iz prirode koji se u kućanstvu može primijeniti na brojne načine, a najuspješnija je u otklanjanju neugodnih mirisa i kamenca. Alkoholni ocat je dobar za pranje stakla i pločica te uklanjanje mrlja čaja na šalicama. Ako ga se pomiješa sa sodom bikarbonom izuzetno dobro čisti mjed i bakar.

Limunska kiselina jedno je od snažnijih prirodnih sredstava za čišćenje, lijepo miriši i čisti savršeno. Također se možete poslužiti i eteričnim uljima: ulja od čajevca, limuna, majčine dušice, kadulje i eukaliptusa imaju dezinfekcijska svojstva, a mogu se dodavati svim prirodnim sredstvima za čišćenje.

Nabrojane namirnice i sastojci dostupni su u skoro svakoj trgovini i/ili ljekarni te su i cijenom prihvatljiviji od kemijskih sredstava za čišćenje, ne onečišćuju okoliš te niti izazivaju alergijske reakcije.

Komentari