Pripremite se za ugodan i opušten vikend

vikend

Nakon dugog i napornog radnog tjedna ne postoji ništa bolje od relaksacije vikendom. Kako biste se riješili nakupljenog stresa, iskoristite već ovu večer, a zatim i subotu i nedjelju, kako biste se posvetili sebi i svim onim sitnicama kojima se niste imali vremena pozabaviti preko tjedna. Isplanirajte omjer aktivnosti u kućnom okruženju ili u gradu, a mi vam donosimo kratak vodič kako se zabaviti i relaksirati, te u naredni tjedan krenuti sretno, ispunjeno i spremno za nove izazove.

PETAK

Iako se radi o radnom danu, to ne znači ga ne stignete iskoristi kao uvertiru za subotu i nedjelju. Dok se još niste ‘ohladili’ od užurbanog tjednog tempa, napravite mini pospremanje doma ili jednostavno vratite na mjesto sve one stvari kojima se niste imali vremena posvetiti tijekom radnih dana. U vikend ćete tako ući s jednim stresom manje. Ostatak petka namijenjen je isključivo za relaksaciju. Ako ste odlučili ostati kod kuće, večer započnite mirisnom kupkom koja će vas fizički i psihički opustiti, a nastavite dobrim filmom ili knjigom i začinite čašom crnog vina koje je odličan antioksidans. Naša preporuka za čitanje je fantastična knjiga ‘Tvoj sin Huckleberry Finn’ poznatog književnika Bekima Sejranovića.

4dc396a349b9dc22adf975f34d5063ec

SUBOTA

Najomiljeniji dan u tjednu obično započinje ležernim doručkom kod kuće ili brunchem u gradu, a budući da je pred nama sunčani vikend, pokušajte subotu nastaviti nekom zanimljivom aktivnosti na otvorenom. Sa sve bližim dolaskom ljeta, grad se budi pa festivala i manifestacija ima za svačiji ukus.  Naša preporuka je Screen on the Green, filmski piknik pod vedrim nebom koji se odvija po zagrebačkim parkovima, a ujedno je i odlična prilika za druženje s prijateljima, koje preko tjedna možda niste imali prilike vidjeti. Završite subotu finom i ležernom večerom, također u dobrom društvu.

wildfox

NEDJELJA

Nakon što ste subotu proveli u gradu, nedjelju iskoristite za boravak u prirodi. S obitelji ili prijateljima zaputite se na rolanje, vožnju biciklima ili planinarenje. Također, nedjelja može biti dan kada ćete se zaputiti na kratki izlet izvan grada, primjerice u Samobor. Ondje se ovaj vikend odvija 6. Cirkusni ulični festival posvećen uličnoj umjetnosti, što je svakako zanimljivo posjetiti, a u tijeku je i 12. Jazz festival Samobor. U popodnevnim i večernjim satima usporite tempo, priuštite si malo vremena samo za sebe i napunite baterije za novi radni dan.

3f661b1bfd17a86c19088ffc4b88ff86

M.S.

Foto: Wildfox, VBZ, facebook/Screen on the green, Galerija Prica

Komentari