Priprema stopala za ljeto

Koliko ljudi zapravo vidi naša stopala u hladnijim mjesecima? Gotovo nitko, pa je onda i jasno zašto im posvećujemo tako malo pažnje sve dok ne dođe vrijeme da uskočimo u sandale. Vremena za posjet pedikeru sve je manje, pa se polako pripremate da ćete i ovo ljeto provesti skrivajući stopala. Kako biste to ove godine izbjegli, donosimo vam kako pripremiti stopala za ljeto i otvorenu obuću u nekoliko dana.

0101

Prvi dan pripremite nokte i stopala za pedikuru tako što ćete skinuti sav davno zaboravljeni lak s noktiju. Ako su vam nokti poprimili žutu boju od laka, uzmite limun i unutrašnjom stranom kore istrljajte nokte kako biste ih izblijedili. Prije spavanja napravite laganu kupku za stopala s eteričnim uljem čajevca koji ima antiseptička svojstva. Sljedeći dan posvetite se uklanjanju mrtvih stanice kože pilingom za stopala nakon kojeg ćete nanijeti hidratantnu kremu koja će nahraniti kožu. Za one grublje dijelove stopala na koje piling nije djelovao, koristite kamen ili rašpicu za stopala kako biste zagladili kožu.

0303

Na kraju dolazi vrijeme za rezanje noktiju. To je najlakše napraviti nakon tuširanja, kada su oni još mekani. Odrežite ih ravno kako biste spriječili bolno urastanje. Ne zaboravite na zanokticu koje se možete riješiti posebnim škaricama. Kada ste gotovi s time, ponovo nanesite hidratantnu kremu i ostavite ju preko noći. Nokte još nemojte lakirati nego ih ostavite prirodnima barem jedan dan kako bi se oporavili i prodisali.

0404

Sad kada su vaša stopala spremna za sandale, vrijeme je da odaberete nijansu laka koja vam je po volji i precizno ga nanesete. Mi predlažemo svijetle pastelne nijanse inspirirane ljetnim voćem, sladoledima i koktelima –  blijedo žuta poput limuna, boja pistacija i breskve, neutralna bež ili hrabra crna, izbor je zaista velik. Razigrane boje na nožnim prstima zabavan su način da unesete malo ljetne atmosfere u svakodnevicu kako biste lakše dočekali dobro zasluženi godišnji odmor.

0202

Kako bi vaša stopala ostala lijepa i njegovana tijekom cijelog ljeta, piling ponavljajte jednom tjedno, a kožu ne zaboravite nahraniti kremom. Izbjegavajte nepotrebno namakanje stopala u vodi kako biste spriječili dehidraciju. Nabavite kamen za stopala koji ćete držati u kadi kako biste se podsjetili na redovito rješavanje problema grube kože. Nakon tuširanja, dobro obrišite stopala kako biste uklonili svu vlagu i spriječili razvoj raznih infekcija. Lak za nokte potrebno je skidati češće jer on zaključava vlagu pod noktom i omogućava razvoj infekcija. Također, lak je potrebno skidati otprilike svakih tjedan dana kako biste spriječili diskoloraciju noktiju i pustili ih da dišu. Neke preparate koji će vam koristiti u kućnoj pedikuri, pogledajte u galeriji.

 

 

Foto: Jacquie Aiche

Komentari