Primamljiva nova lista koktela u baru Pod Zidom

U zagrebačkom baru Pod Zidom, smještenom u istoimenoj ulici na broju 5, nadomak tržnice Dolac i Katedrale, uvijek vlada opuštena i ugodna atmosfera. S radom su krenuli prošle godine kao wine bar koji je u ponudi imao i male zalogaje te zanimljiva pića i koktele, a nedavno su na menu dodali ukusna, jednostavna i nepretenciozna jela.

podzidom12

Hugo

S njima su se ubrzo nametnuli kao mjesto koje gosti posjećuju u potrazi za finim zalogajem, laganim ručkom ili večerom spravljenim od uvijek svježih namirnica, no ono na što ćemo se mi usredotočiti nova je lista koktela koju je za ljetnu sezonu smiksao koktel majstor Luka Ivančić. Visoke temperature najbolje se podnose uz osvježavajuća pića, a kokteli zasigurno spadaju u grupu omiljenih u večernjim druženjima.

podzidom1

Gin Tonic Rose, Gin Tonic Cucumber i Tocco Rosso

Gin Tonic Rose, Gin Tonic Cucumber i Tocco Rosso

Sastojci su svima znani – lagani alkoholi pomiješani s najboljim od sezone, a mi smo konkretno isprobali sedam vrsta. Neki su od njih dobro poznati i vrlo ukusni sad već klasici bara Pod Zidom, kao Hugo ili Mojito, a drugi su novosti na koktel karti poput Tocco Rosso ili Rose Spritz. Bazirani su na pjenušcu ili drugim alkoholima kao što su votka, rum i gin, ovisno o vrsti, što raznim ukusima nudi prostora da odaberu svog favorita.

podzidommojito

Mojito

Tocco Rosso, Hugo, Aperol Spritz i Rose Spritz nadograđuju se na slatkasti prosecco uz dodatak Aperola, Camparija, likera od bazge ili likera od ruže. Mojitu je baza bijeli rum, a Gin Tonicu što drugo nego poznata i vrlo osvježavajuća kombinacija gina i tonica. Pod Zidom su ga ‘začinili’ s likerom od ruže te likerom od krastavca za dodatnu okusnu dimenziju.

podzidom11

Rose Spritz, Hugo i Aperol Spritz

podzidom2

Recepte vam ipak nećemo otkriti, najbolje da se po ovo ljetno osvježenje uputite ravno u Pod Zidom te pronađete svog favorita. U ponudi su još i Passion Spritz (prosecco, liker od marakuje), Lemongrass Spritz (prosecco, liker od limunske trave) i Lychee Spritz (prosecco, VOM FASS lychee liker) na bazi pjenušca te Cuban Mojito, Mojito Malina (bijeli rum, pire od maline), Cosmopolitan (vodka, triple sec, sok od borovnice i limete), Caipiroska (votka, limeta) i Whiskey Sour (whiskey, sok od limuna).

podzidom14

Hugo, Aperol Spritz, Rose Spritz i Tocco Rosso

podzidom4

podzidom13

Gin Tonic Cucumber

podzidom3

podzidom10

podzidom6

podzidom9

Foto: Rajna Raguž (RRVizual)

Komentari