Primamljiva ljubljanska kuhinja na otvorenom

Ima nešto čarobno u gastro događanjima na otvorenom, kad se na svježem zraku spajaju kulinarske delicije, osvježavajuća pića, dobro društvo i glazba. To su prepoznali u Ljubljani gdje već treću godinu zaredom svi posjetitelji imaju priliku uživati u Odprtoj kuhni – street food marketu koji se svakog petka, od ožujka do listopada, vraća na Pogačarjev trg i okuplja sve željne dobrog zalogaja.

odprtakuhna5

Smješten na gradskoj tržnici, koncipiran je na principu štandova na koje se smještaju izlagači, a trg postaje jedna velika platforma za druženje bilo da ste tamo samo u pauzi za ručak ili želite više vremena provesti isprobavajući što su pripremili brojni gostujući restorani, bistroi ili stastičarnice.

odprtakuhna9

Možete i zamisliti kakvi se mirisi ljeti šire trgom, iz svih zdjela, tava i posuda te dobro raspoloženje koje neminovno vlada. Djelić atmosfere možete vidjeti i na fotografijama koje donosimo te svakako navratiti ako se nađete u Ljubljani jedan petak, ili u Celju u subotu. Naime, ove sezone Odprta kuhna krenula je i u tom slovenskom gradu, a kakvu sve hranu možete isprobati na oba marketa pogledajte na službenim stranicama događanja.

odprtakuhna7

odprtakuhna8

odprtakuhna3

odprtakuhna1

odprtakuhna4

odprtakuhna2

odprtakuhna6

Foto: Odprta kuhna

Komentari