Prijedlog za desert: puding od tapioke i manga

Pudinge od perlica tapioke obožavam, pogotovo ako je čokoladni – taj mi je najdraži. Ali kako su sunčanija vremena sve bliže, odlučila sam se za voćnu varijantu.

Važno je da mango bude sladak i sočan. Recept je vrlo jednostavan, jedina mu je mana što puding morate konstantno miješati, dobrih 10-ak minuta, u suprotnom se jako lijepi.

tapiokapuding1

Uvijek dobro dođe kada vam se jede nešto slatko. Karakterističan je desert azijskih zemalja, a mene jako podsjeća na laganiju verziju tajlandske street food slastice – mango with sticky rice!

Za 2-3 porcije potrebno je:
2 manga
1 limenka kokosovog mlijeka
60 g perlica tapioke
1 dcl vode
1 žlica meda
1/2 žličice vanilije
Kokosove mrvice

tapiokapuding2

Priprema: U blenderu smiksajte kokosovo mlijeko i oba manga. Zatim smjesu zagrijte na laganoj vatri. Dodajte vodu i tapioku te kuhajte neprestance miješajući 10 do 15 minuta. Perlice moraju biti skroz mekane. Pri kraju kuhanja dodajte med i vaniliju. Podijelite u zdjelice i ukrasite mrvicama kokosa.

tapiokapuding3

Za više gastro doživljaja pratite moj Instagram i Facebook profil te Kuživancija blog. Dobar tek! 🙂

Komentari