Priča o prvom beogradskom bagel shopu

U posljednjih nekoliko godina beogradska gastro scena uistinu cvate. U srpskoj metropoli otvara se sve više i više odličnih mjesta dobre hrane, a iza mnogih stoje dobro osmišljeni projekti koji se na taj način aktivno realiziraju. Jedno od takvih mjesta je i novootvoreni bagel shop Bagel Бејгл u Knez Danilovoj 39 koji je jedinstven prostor za uživanje i opuštanje uz nevjerojatan okus i miris svjetski poznatog peciva, a koji je nastao da bi podržao borbu protiv trgovine ljudima.

bagel9

Bagel je osnovala NVO Atina – nevladina organizacija koja se 2003. godine zalaže za prava žrtava trgovine ljudima i drugih oblika iskorištavanja, s ciljem da unaprijedi održivost svojih programa. Sav profit koji ovo socijalno-etičko poduzeće ostvari usmjeravat će se na programe zaštite žrtava trgovine ljudima koje provodi, a u isto vrijeme će to biti prostor za njihovu stalnu praksu i obuku. “Za mnoge od njih to je prilika da po prvi put steknu znanja, vještine i iskustvo kako da što lakše dođu do posla. Trenutno Bagel Бејгл zapošljava pet osoba i ima tendenciju da se još više razvija.”, govori Jelena Hrnjak, menadžer programa.

bagel6

“Da bi Bagel Бејгл bio uspješan, mora biti odličan. Čim uđete u shop i osjetite taj miris – sve će vam biti jasno”, dodaje Jelena. Peciva bagel proslavljena su u New Yorku gdje su neizostavan dio kulture, a ovdje su prilagođena našem podneblju. Proizvode se od odabranih sorti domaćeg brašna, u procesu koji liči na onaj kod kuće. Dodaci se biraju među najsvježijim i najkvalitetnijim namirnicama kako bi nastali savršeni slatki i slani sendviči u kojima se s guštom uživa. Punjenja su stvarno razna, od lososa i avokada do jagoda i mascarponea, a sve se to odvija u simpatičnom i jednostavnom prostoru u kojem je glavni naglasak upravo na proizvod.

bagel12

Ambicije za budućnost su im velike, a sudeći po odazivu kakav imaju u svom susjedstvu i prometu koji ostvaruju, čini se kako će sve planove s humanitarnom, ali i gastro crtom, lako ostvariti. Bagel Бејгл je mjesto finih okusa i mirisa u kojoj se morate osjećati dobro, zbog toga što ste sebi priuštili slasno zadovoljstvo, a ujedno doprinijeli tome da svijet postane bolje mjesto.

bagel10

bagel3

bagel_velika

bagel4

bagel8

bagel7

bagel5

bagel11

Foto: Zoran Ras

Komentari