Prema TripAdvisoru ovaj restoran je broj 1 na Krku

Bistro Bukarica zaposjeo je prvo mjesto TripAdvisorove liste restorana na otoku Krku, a znajući kako liste ovog popularnog online servisa kroje isključivo ocjene i mišljenja gostiju, onda znate kako se radi o mjestu vrijednom posjete kad se nađete u Malinskoj.

bukarica7

Ono po čemu se Bukarica posebno ističe je priprema vrhunskog mesa na vulkanskom kamenju po čemu su postali poznati i što je njihov zaštitni znak. U Bukarici posebno cijene i pristup hrani, gdje se inzistira na svježini namirnica i svježoj pripremi svakog jela.

bukarica2

“U našoj kuhinji stoga lete tavice, posudice, kamenje…” sa smijehom ističu u restoranu te nastavljaju kako se osim vulkanskog ‘roštilja’ mogu pohvaliti i domaćim raviolima punjenim oradom s umakom od rajčice i kapara, čokoladnim rezancima s piletinom, čilijem i pinjolima, salatom od cikle, rikule i kozjeg sira, gratiniranim kozjim sirom s marelicama, curry juhom, juhom od rajčice i naranče, fileu brancina u papiru s čilijem, limetom, komoračem, pršutom i parmezanom te divnim vegetarijanskim jelima poput punjene paprike s cous cousom, tjesteninom s bolonjezom od crvene leće, salatom od rajčice, grejpa i feta sira…

bukarica3

Deserti poput crème brûléea, čokoladnog souffléa itd. zaokružuju ovu primamljivu ponudu.

bukarica5

Čini vam se kako ovo nije jelovnik tipičnog restorana uz more? U pravu ste. U Bukarici, kako sami kažu, njeguju internacionalan i moderan pristup gastronomiji. Internacionalna stavka uskoro će se posebno istaknuti. Naime, od 25. do 27. rujna četvrtu godinu zaredom u bistrou će organizirati mini Oktoberfest kako bi dašak njemačke tradicije donijeli do Mediterana. Uz originalne njemačke poslastice, pivo, živu glazbu i originalne nošnje ovo je samo jedan od razloga da za vikend ‘skoknete’ na izlet do Krka.

bukarica11

Sve informacije o Bistrou Bukarica pronađite na službenoj ili Facebook stranici restorana.

bukarica6

bukarica10

bukarica9

bukarica8

bukarica1

bukarica4

Komentari