Prekrasne plaže poluotoka Pelješca

Poluotok Pelješac krase brojni atributi, od predivnih zelenih vinograda, neobične topografije, stoljetnih maslina, prepoznatljivih stonskih zidina, do apsolutno čistih i predivnih plaža koje predstavljaju jedan od glavnih aduta, ovog veličanstvenog i moćnog poluotoka.

plaza-zuljana-vucine-2-Foto-TZ-Ston

Žuljana Vučine

Kristalno čisto tirkizno more, nježni oblutci ili pijesak, hladovina borova… Može li bolje od toga? Još ako u ruci imate osvježavajuće piće i dobru knjigu, nema boljeg načina na koji bi mogli zamisliti godišnji odmor.

Prapratno

Prapratno je pješčana plaža smještena u istoimenom zaljevu, a idealna je za obitelji s malom djecom jer dugo nakon ulaska u more možete dotaknuti pješčano dno.

peljesac-Prapratno2

Žuljana Vučine

Predivna plaža obrubljena borovom šumom koja pruža ugodan hlad. Tirkizno plavo more koje se na mjestima prelijeva u duboko modro toplo je i neodoljivo za kupanje.

peljesac-plaza-zuljana-vucine

Pozora

Šljunkovita plaža Pozora je okrenuta prema zapadu te joj borovi pružaju prirodan hlad.

peljesac-plaza-pozora1

Divna

Samo ime ove plaže govori o njenim prekrasnim prirodnim ljepotama. Kontrast zelene i plave susreće se na ovoj pješčano-šljunčanoj plaži idealnoj za kupanje i sunčanje.

peljesac-Plaza-Divna

Pelješke su plaže osim po prirodnim ljepotama, poznate i kao destinacije za aktivan odmor, prvenstveno windsurfere i kitesurfere. Surferima su omiljene Viganj i Perna/Kučište. Ako želite pročitati više o ovim prekrasnim lokacijama,  te upoznati još i plaže Luka, Duba i Trstenic, posjetite stranicu Kamonaizlet.hr.

Foto: Turističke zajednice općina Ston, Trpanj i Orebić

Komentari