Journalov doručak u krevetu

Ova nedjelja je dobar dan za odluku kako i kada učiniti nešto za svoje tijelo kako bi ga ne samo doveli u formu za ljeto, već počeli zdravije živjeti. Zdravo ne mora nužnu biti i lišeno zabave. Jedna od najboljih stvari koju možete učiniti za svoje tijelo jest ples. Ovo je odlično vrijeme za upisati neki od tečajeva suvremenog plesa ili čak tečaja baleta za odrasle.

Carefree

Ples prati čovjeka od uvijek. Još u crtežima u spiljama možemo vidjeti zapise kako čovjek pleše. Ples je (u početku) bio motorička reakcija na emocije, na izraženo veselje, strah, žalost, ljubav i sl. reakcije izazavane takvim emocijama bile su živahne i uzbuđene, no radi se o izraženim slijedovima pokreta koji ponavljanjem poprimaju određeni uzorak i pretvaraju se u ples. Od pojave glazbe, ples je neupitno vezan uz nju te se ritmičko pokretanje tijela dešava prema ritmu glazbe. Ples se odvija u skupinama i parovima. Vremenom se razvijaju folklorni plesovi, penose se iz ‘naroda’ u više slojeve društva, dok tek pojavom valcera ne počne moderno doba društvenih plesova.

Bardot Dancing

Najbolja plesna ostvarenja možemo vidjeti na baletnim predstavama u kazalištu, predstavama suvremenog plesa, no i na plesnim natjecanjima. Jedno takvo natjecanje održava se večeras u Zagrebu u Centru za kulturu Trešnjevka. Večeras je TREPS susret rezerviran za koreografije u kategorijama klasičnog baleta i suvremenog plesa. U sve tri večeri programa nastupit će više od 700 plesačica i plesača. Svoje koreografije predstaviti će 33 plesne skupine iz 16 hrvatskih gradova na nastupima koji počinju u 19 sati. Svoje mjesto možete rezervirati pozivom na 01 3027 411 ili kupnjom karte na blagajni od 17 sati.

No, ako niste aktivni tip osobe, ples više volite gledati nego prakticirati i imate vremena ove nedjelje ugoditi sebi, opustiti se i odlutati u neki drugi maštom kreirani svijet svakako preporučujemo dobru knjigu. Nedjelja popodne je idealna za sklupčati se u fotelji ili na kauču, pripremiti da vam je sve nadohvat ruke, šalica čaja, keksi, te se prepustiti pisanim riječima i svijetu koje one stvaraju. Preporučujemo zadnji uspješni naslov Jedna noć – Obećanje autorice Jodi Ellen Malpas koji će vas odvesti u svijet ljubavi, intriga i strasti.

ellen

Zadovoljstvo nam je najaviti zagrebačko gostovanje autorice i potpisivanje knjiga u zagrebačkoj knjižari Algoritam Profil Mozaik 25. travnja u 13 sati. Ako još niste pročitali knjigu, gostovanje autorice idealna je prilika da čujete zašto su njezina djela trenutno hit u svjetskim knjižarama te da čim prije uzmete neku od njezinih uspješnica u ruke i posvetite im jedno od narednih nedjeljnih popodneva. Ovom prilikom objavljujemo da ćemo prve tri čitateljice i(li) čitatelja koja se jave na info@journal.hr darovati s primjerkom romana. U naslov emaila navedite ‘Jodi Ellen Malpas’ te nam javite svoje ime i prezime, adresu i telefonski broj.

Foto: Facebook, Fokus na hit

Komentari