Prednosti depilacije šećernom pastom

U pripreme za ljeto uvijek se ubraja i depilacija. Mnoge od nas u potrazi za idealnom metodom iskušale su razne tretmane i preparate, bilo u salonu ili kod kuće. Depilacija šećernom pastom svoje korijene vuče iz Egipta, a za mnoge je i danas najbolja metoda uklanjanja dlačica. Što je točno depilacija šećernom pastom i koje su njene prednosti u odnosu na druge metode, pročitajte u nastavku.

bb0303

Šećerna pasta, za razliku od većine voska dostupnog na tržištu, radi se od jednostavnih prirodnih sastojaka – šećera, limunovog soka i vode. Upravo zbog lako dostupnih sastojaka, mnoge se žene odluče same okušati u pripremi paste i depilaciji. Za početak je ipak najbolje posjetiti profesionalce kako biste postigli najbolje rezultate. Kada se radi ispravno, šećerna pasta uklanja dlaku u korijenu, a zbog prirodnih sastojaka lako je vodom ukloniti ostatke s kože i odjeće.

bb020202

Element boli koji se uvijek povezuje s depilacijom, u slučaju šećerne paste sveden je na minimum. Dlaka se uklanja u smjeru rasta i time se smanjuje osjećaj nelagode i sprječava pucanje dlake ispod i iznad površine kože, kao i urastanje. Za razliku od voska koji prianja na sve, šećerna pasta lijepi se samo za dlaku, a ne i za žive stanice kože, što također umanjuje bol jer se nećete osjećati kao da vam netko povlači kožu. Osim što gotovo i ne boli, ovakva depilacija kožu će ostaviti glatkom dovoljno dugo da možete bezbrižno krenuti na godišnji odmor.

bb0101

Šećer i limun blagotvorno djeluju na kožu, stoga osim što će koža biti duže glatka i bez dosadnih dlačica, bit će i nahranjena prirodnim sastojcima. Sastojci iz šećerne paste umiruju i hrane kožu kroz cijeli postupak i zatežu kožu kako bi depilacija bila još bezbolnija. Osim neželjenih dlačica, šećerna pasta će, poput blagog pilinga, ukloniti i mrtve stanice kože. Ako pokoja dlačica ostane neuklonjena, pastu je sigurno ponovo nanijeti na isto područje jer neće uzrokovati iritaciju kože. Ova metoda uklanja i vrlo male dlačice od svega 2 mm, a ako se redovito ponavlja, dlačice će sporije rasti, a u nekim slučajevima čak i prestati.

bb0404

Iako je Internet prepun uradi sam projekata s receptima za pripravljanje šećerne paste, predlažemo da ovu vrstu depilacije ipak ostavite profesionalcima. Potražite salone koji uistinu koriste pastu od samo tri sastojka, odnosno šećera, limunovog soka i vode, jer neki saloni pokušavaju uštedjeti miješajući pastu s voskom. Ako se ostaci preparata lako uklanjaju vodom, znači da salon koristi pravu šećernu pastu, a ako imate problema s uklanjanjem proizvoda s kože, preporučujemo da potražite drugi salon. Kako pasta ne bi skliznula s kože i dlake prilikom depilacije, dan prije na kožu ne nanosite nikakve losione ili kreme i depilacija će imati najbolji učinak.

Foto: Billa Bong

Komentari