Predivne knjige koje će uljepšati svaku policu

@silkreads

@silkreads

Davno smo naučili kako knjigu ne treba suditi prema koricama. Ipak, kako knjige najčešće ispunjavaju zidove, police, stolić za kavu i iz dana u dan stvaraju sve veće hrpe knjige na radnom stolu i kraj kreveta, knjige postaju dio prostora u kojem se nalaze. U njemu, uz onu funkcionalnu ulogu štiva za čitanje, knjige preuzimaju i ulogu dekorativnih detalja čije će raznobojne korice nerijetko privući poglede i probuditi interes posjetitelja.

Svake korice, jednako poput stranica koje se nalaze između njih, donose svoju priču kroz igru boja i uzoraka, slova različitih veličina i različitog tipa, fotografija ili ilustracija. Popularni, svima znani i rado čitani klasici knjige su čija duga povijest iza sebe ima nekoliko desetaka različitih izdanja. Svatko od nas ima omiljenog među njima bilo da se radi o knjigama Jane Austen i Charlesa Dickensa ili modernijim klasicima poput Jacka Kerouaca i Virginije Woolf i svatko od nas svoje će police rado ukrasiti njihovim najboljim izdanjem. I dok će predivne korice presvučene pastelnom tkaninom i ukrašene vitičastim motivima našeg omiljenog klasika u dekor prostorije unositi nostalgiju za prvim čitanjem i emotivnu vrijednost, dizajn korica novih knjiga onaj je koji ćemo u moru različitih naslova i autora zapaziti na policama knjižare u potrazi za novim, drugačijim, neobičnim i vrijednim naše pažnje i vremena.

@silkreads

@silkreads

Od kolekcija klasika u različitim izdanjima do novih i manje poznatih naslova s vrlo suvremenim pristupom, u nastavku vam donosimo nekoliko knjiga i kolekcija čije su priče ispisane na njihovim stranicama jednako divne poput korica između kojih se nalaze. Istovremeno, pronađite svoje sljedeće štivo i novi dekorativni detalj.

PENGUIN CLOTHBOUND CLASSICS

penguin

F. SCOTT FITZGERALD KOLEKCIJA

flapperstycoon_0 fscottfitzgerald

ISABEL GREENBERG: THE ONE HUNDERED NIGHTS OF HERO

theonehunderednightsofhero

PENGUIN MODERN CLASSICS

JimStoddart_AD_ModernClassics1_x21

WILL DARBYSHIRE: THIS MODERN LOVE

modern-love

PICADOR CLASSICS

picador-modern-clasiccs

KATE SPADE NEW YORK: ALL IN GOOD TASTE

katespade

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram, Penguin, Kate Spade, Asos, Picador

Komentari