Poznati španjolski arhitekt gostuje u Orisu

francisco post

Museo de Bellas Artes de Asturias, Oviedo, Španjolska

Ove srijede, 17. veljače, u Orisu, Kući arhitekture u Zagrebu održat će se predavanje višestruko nagrađivanog španjolskog arhitekta Francisca Mangada naslova ‘The Architectural Object’ koji će moderirati Tadej Glažar.

Poznati i cijenjeni arhitekt rođen je u Navarri 1957. Diplomirao je arhitekturu na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Navari 1982., na kojem od tada i predaje. Bio je gostujući profesor na Visokoj školi dizajna Sveučilišta Harvard, gostujući profesor na Visokoj školi arhitekture Sveučilišta Yale, Studio Profesor na diplomskom programu Arhitektonskog fakulteta u Navari te je gostujući profesor na l’École Polytechnique Fédérale de Lausanne.

francisco post 2

Auditorio Municipal de Teulada

Za svoj inovativan i priznat arhitektonski rad nagrađen je međunarodnom nagradom za arhitekturu Andrea Palladio, nagradom za arhitekturu Grada Thiene Architécti Prize, nagradama FAD i CEO, RIBA International Fellow, 2011., AIA Honorary Fellowship te American Institute od Architects 2013. godine. Godine 2008. osnovao je Fundación Arquitectura y Sociedad. Njegov rad možete pratiti na fmangado.es.

Foto: fmangado.es

Komentari