Pravi nedjeljni ljetni desert

Nedjelja je dan obiteljskih ručkova i popodnevnih druženja. Nakon obilnog i ukusnog ručka izvrsno ‘sjeda’ osvježavajući desert. Predlažemo da danas umjesto kolača i sličnih slastica prijatelje i obitelj iznenadite milkshakeovima sa sladoledom. A ako se odlučite za onaj s kavom – servirani milkshake može biti prava ljetna zamjena za crnu kavu nakon obilnog ručka.

milkshake sladoled post 1

Oreo fantazija

Svim ljubiteljima Oreo keksa (doduše ne znamo tko nije ljubitelj Oreo keksa!) ovaj milkshake bit će ispunjenje desertnog sna! Može se napraviti na dva načina: prvi je sa sladoledom od vanilije, dok je drugi sa smrznutom bananom. Za oba recepta trebaju vam sljedeći sastojci:
1 pakiranje Oreo keksa
čokoladni sirup
bademovo mlijeko
sladoled od vanilije
smrznuta banana (ili dvije)

milksheke sladoled post 2

Uzmite par Oreo keksa i razmrvite ih. Stavite ih u prethodno ohlađenu čašu te prelijte sa sirupom od čokolade. Stavite u hladnjak da se hladi. Dok se čaša sa keksima i sirupom hladi u blenderu pomiješajte dodavajući mlijeko, kekse i sladoled od vanilije. Blendajte količine u omjerima koji vama daju odgovarajuću gustoću. Kada ste postigli željenu gustoću i teksturu prelijte preko keksa i sirupa u ohlađenoj čaši. Na vrh posipajte milkshake s mrvicama keksa i stavite isto malo sirupa. Istu tu varijantu možete napraviti zamijenite li sladoled sa smrznutom bananom.

Milkshake s kavom

Ovaj brzi i jednostavni recept napravit ćete doslovno u 2 minute. Trebaju vam skuhana i ohlađena crna kava, bademovo mlijeko, tamna čokolada te sladoled po želji. Mi predlažemo čokoladni ili od lješnjaka. Prvo ubacite sladoled u blender pa prema količini sladoleda, da ga ostali sastojci količinom ne premaše, dodajte istrganu čokoladu, kavu (šalica za espresso, ne više) te lagano dodavajte mlijeko dok blendate kako biste na vrijeme završili s blendanjem kada postignete željenu gustoću i teksturu. Vrh ukrasite šlagom ili sirupom od čokolade i – to je to!

milkshake sladoled post 5

Voćni milkshake

Sljedeći milkshake, iako je od voća, je nešto konkretniji zbog svoje gustoće, no i hranjivosti. ‘Pojačan’ je s tofuom, no tofu mu daje taj dodatni okus i teksturu zbog čega je neodoljiv. Sve navedene sastojke osim bobičastog voća (kupine, maline, borovnice i sl…) blendajte dok ne dobijete gustu kašastu smjesu. Voće zgnječite vilicom te dodajte u smjesu miješajući sa žlicom. Poslužite u ohlađenim čašama te vrh ukrasite s istim voćem. Potrebni su sljedeći sastojci:
125g smrznutog tofua
2-3 žlice agavinog sirupa
sladoled od vanilije
1/2L bademovog mlijeka
bobičasto voće po želji

milkshake sladoled post 4

Foto: Shutterstock

Komentari