Poznato kulturno događanje odvijat će se na Jadranu i ovo ljeto

Kompanija MasterCard i ove je godine glavni pokrovitelj projekta MasterCard Brod knjižara – Brod kulture koji će od 25. srpnja do 7. kolovoza obići 14 mjesta na obali kako bi promovirao hrvatsku kulturu te kulturu čitanja i pisanja. Brod knjižara ima kulturno-turistički i društveni značaj jer već devet godina zaredom donosi knjige i ponudu od nekoliko tisuća naslova stanovnicima najudaljenijih otoka i malih mjesta koji nemaju knjižare.

Ovaj je projekt u posljednjih osam godina okupio više od 350 domaćih i stranih književnika, pjesnika i publicista te će i ove godine ponuditi bogati kulturni program koji uključuje kazališne predstave, književne recitale, koncerte i drugo, čime značajno obogaćuje ponudu hrvatskog kulturnog turizma.

master card brod knjizara

Večeri u brodskoj knjižnici ili galeriji rezervirane su za predstavljanje renomiranih autora domaće i strane književne scene poput Rolanda Orcsika, mladog mađarskog autora i Otta Tolnaia, najpoznatijeg mađarskog književnika.

Pored svog književnog programa MasterCard Brod knjižara – brod kulture pružit će i svakodnevni bogat program za djecu poput dječje kazališne predstave Poruka u boci, radionica puhanja stakla, malih škola meteorologije i pop-rock glazbe. Za malo starije tu je kazališna predstava za odrasle Međuigre, redatelja Zijaha Sokolovića te glazbeni program koji donosi nastupe Mateje Dominiković i benda. Uz to ispred broda će biti postavljena i velika staklena boca od 500 litara u koju će svi posjetitelji moći ubaciti svoju poruku svijetu na svom jeziku. Nakon turneje poruke će biti pregledane i objavljene u zbirci „Poruka u Boci“.

master card brod knjizara

Brod knjižara zaplovit će iz Makarske 25.7., otkud nastavlja ploviti Jadranom. Turneja će se nastaviti: 26.7. Vela Luka, 27.7. Lastovo, 28.7. Vis, 29.7. Bol, 30.7. Jezera, 31.7. Sv. Filip i Jakov, 1.8. Silba, 2.8. Mali Lošinj, 3.8. Rab, 4.8. Vir, 5.8. Tkon, 6.8. Zlarin i 7.8. Trogir. Više informacija saznajte na stranici brod-knjizara.com.hr ili na Facebook stranici.

Komentari