Poznati na otvorenju festivala ‘Ja BiH…5 dana Sarajeva u Zagrebu’

Predstavljanjem filmskog projekta ‘Balada o Pišonji i Žugi’ inspiriranog kultnom pjesmom Zabranjenog pušenja koju je napisao Sejo Sexon te Urbanim piknikom Vlatke Kolarović i Paole Orlić, u Galeriji Velvet sinoć je otvoreno četvrto izdanje festivala ‘Ja BiH…5 dana Sarajeva u Zagrebu’.

Nada Rocco

Nada Rocco

Pjesma je utemeljena na istinitim događajima iz Sarajeva s kraja osamdesetih godina dok film nije baziran isključivo na istoimenoj pjesmi, već i nekoliko drugih popularnih pjesama kultne sarajevske grupe. Film je ujedno svojevrsna posveta gradu Sarajevu. Redatelj filma je Jasmin Duraković, nekadašnji dugogodišnji generalni direktor Federalne televizije i redatelj igranih filmova ‘Nafaka’, ‘Sevdah za Karima’ i ‘Ja sam iz Krajine, zemlje kestena’, prikazivanih na mnogim svjetskim festivalima, poznat je i kao kreativni producent i pokretač više uspješnih TV serija, među ostalima i ‘Lud, zbunjen, normalan0’.

Milana Vlaović i Ivica Propadalo

Milana Vlaović i Ivica Propadalo

Za gastro ponudu Urbanog piknika pobrinula se Gabriela Ključe, uspješna ugostiteljica iz Sarajeva hercegovačkih korijena i Igor Gudac iz Rijeke kojem ‘Zagreb jede iz ruke’, a nazdravilo se uz vrhunska vina Meneghetti iz pogona vrlo uspješnoga Travničanina Miroslava Pliše. Da se radi o zanimljivom festivalu koji već četiri godine uspješno povezuju Zagreb i Sarajevo potvrđuje i veliki broj uzvanika koji su došli podržati ovu zanimljivu priču, ali i veliki broj zaljubljenika u bosansko-hercegovačku kulturu koji se kroz Ja BiH festival s radošću prisjećaju svojih bosansko-hercegovačkih korijena, ali i vremena kada su kroz svoje poslove, putovanja, suradnje imali priliku stvarati i biti dio bogate kulturne baštine Bosne i Hercegovine.

Braco Dimitrijević i Ismet Efendić

Braco Dimitrijević i Ismet Efendić

Tako su u galeriji Velvet viđeni Ivica Propadalo, Sejo Saxon, Jasmin Duraković, Nikša Bratoš, Elizabeta Gojan, Nada Rocco, Đenisa Pecotić, Milana Vlaović, Tomislav Bahorić, Igor Mirković, Alma Prica, Andrej Dojkić, Mario Miše i mnogi drugi. ‘Ja BiH…5 dana Sarajeva u Zagrebu’ kao i prethodnih godina obilježit će bogat i kvalitetan program u kojem će uglavnom dominirati filmovi, ali i niz drugih sadržaja koji su u posljednje vrijeme zaintrigrirali, ali o obilježili bosansko-hecegovačku kulturnu scenu.

Nena Dimitrijević

Nena Dimitrijević

Alma Prica i Ismet Efendić

Alma Prica i Ismet Efendić

Nikša Bratoš

Nikša Bratoš

Gabijela Ključe i Dado Džihan

Gabriela Ključe i Dado Džihan

Igor Mirković, Vanda Volić, Dado Džihan i Gabrijela Ključe

Gabriela Ključe, Dado Džihan, Vanda Volić i Igor Mirković

Gabijela Ključe i Dado Džihan s prijateljicom

Gabriela Ključe i Dado Džihan s prijateljicom

Kristina Bangoura i Josip Tešija

Kristina Bangoura i Josip Tešija

Tomislav Bahorić i Dženisa Pecotić

Tomislav Bahorić i Dženisa Pecotić

Paola Orlić i Vlatka Kolarović

Paola Orlić i Vlatka Kolarović

post bih 12

Foto: John Pavlish

Komentari