12. izdanje Pozitivnog koncerta

Josipa LIsac

Josipa LIsac

Dvanaesto izdanje Pozitivnog koncerta održat će se u petak 2. prosinca u Velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova. Na ovogodišnjem već sada tradicionalnom izdanju rockerskog koncerta nastupaju Bajaga i Instruktori, Josipa Lisac, Rundek Cargo Trio te Luce i svima će to biti premijeran nastup na najvećem i najdugovječnijem domaćem dvoranskom koncertu.

Luce

Luce

Pozitivan koncert se kroz svojih dvanaest godina često mijenjao, kako sadržajno, tako i mjestom događanja i trajanjem, ali je uvijek uspjevao zadržati onaj prvi, iskonski pozitivan feedback publike i izvođača. Sve je počelo u Tvornici kulture 2005., da bi se 2010. na jednu zimu preselilo u Cibonu, nakon koje je na red došla Velika dvorana Doma sportova. Jednodnevni događaj 2014. i 2015. je postao dvodnevni, a kroz jedanaest zima pozornicom je prodefiliralo gotovo 40 izvođača, među kojima velika većina najznačajnijih glazbenika našeg podneblja.

Bajaga i Instruktori, Josipa Lisac, Rundek Cargo Trio i mlada i talentirana Luce line up je koji je u isto vrijeme i neobičan i tipičan za Pozitivan koncert. Neobičan jer je na prvi pogled u generacijskom raskoraku s publikom, ali isto tako tipičan jer su Josipa, Bajaga i Rundek stvarali glazbenu povijest ovog podneblja i utjecali na mnoštvo bendova koji su nastupali na Pozitivcu. Koncert, koji se od samog početka neprestano mjenjao, ove godine se vraća u formu jednodnevnog događaja i odaje priznanje najvećima.

Tradicionalno organiziran od HUHIV-a i Los Angeles Agencije uz Svjetski dan AIDSa, sa snažnom edukativnom porukom, Pozitivan koncert i ove će godine uz izrazito povoljne cijene ulaznica isporučiti program u trajanju od gotovo pet sati.

bajaga

Bajaga

Krenula je prodaja ulaznica s prvom cijenom od 70 kn koja je na snazi do 1. Listopada. Od 2. listopada do 1. prosinca za ulaz će trebati izdvojiti 80 kn, a na dan koncerta 90 kn. Ulaznice će se moći kupiti u Dirty old shopu, u Tratinskoj 18, Rockmarku, u Berislavićeva 13, u Tvornici kulture, u ulici Ljudevita Posavskog 1 te na svim Eventim prodajnim mjestima i na eventim.hr.

Foto: Screenshot, Facebook

Komentari