Pozdrav ljetu u splitskom bistrou No Stress

Ovog tjedna u Splitu se polagano, ali sigurno pripremamo za dolazak zimskih dana te se održavaju posljednji ispraćaji ljeta. Najboljeg ljeta ikada u Splitu, složiti će se mnogi, posljedice splitske renesanse osjetili su svi koji žive u “najlipšem gradu na svitu”.

No Stress

No Stress

Najposebniji pozdrav ljetu organizira, već tradicionalno, obitelj Alfirević u njihovom bistrou No Stress. Okupljanje prijatelja i obitelji stvara atmosferu zajedništva i uživamo biti dijelom takve energije koja je neupitno pokretačka. Samo druženje je prošlo vrlo intimno, iako je popis gostiju bio vrlo visoko rangiran, obitelj Alfirević uvijek postiže toliko željenu ležernost koja na sličnim događanjima redovito izostane.

nostress7

Dnevni meni, dizajniran posebno za taj dan, imao je za temu bakalar na sve moguće načine. Sedam sljedova jela u kojima glavnu ulogu igra upravo bakalar omogućile su nam rapsodiju okusa i pružile nam nivo gastronomskog užitka na koji su nas u No Stress-u već i navikli, pošto je palica glavnog kuhara povjerena poznatom i priznatom master chefu Željku Nevenu Bremecu.

nostress1

Dok smo uživali u njegovim interpretacijama bakalara kroz fusion kuhinju imali smo čast gledati prvake splitskog HNK-a u izvedbi tanga što je bila uistinu ekskluziva pošto balerine i baletani ne izlaze često na “ulične performanse”. Ravnatelj splitskog baleta Dinko Bogdanić je bio i jedan od gostiju uz slikara Zvonimira Mihanovića i književnika i novinara Ivicu Ivaniševića, a okupljanje je bilo podržano i od mnogih drugih splitskih uglednika.

nostress8

Zdravicu je u svom prepoznatljivom stilu održao “tata” No Stress-a Željko Alfirević u kojoj nam je zaželio još puno ovakvih druženja u budućnosti. Priklonio bi se njegovim željama jer kao društvo smo “gladni” bliskosti i obiteljske atmosfere koju nam savršeno dočaravaju dragi Željko i supruga Žana u svome “dnevnom boravku” gdje vrijedi samo jedno pravilo: No Stress.

nostress3

Željko Alfirević

nostress4

Žana i Željko Alfirević

Tekst: Danilo Vukčević

Foto: Sonja Dvornik

Komentari