Povratak još jednih old school Nike tenisica

Nike Bruin tenisice po prvi puta su javnosti predstavljene u ožujku 1972., a ove godine, u jeku povratka brojnih old school modela tenisica raznih brendova, Nike ih još jednom pozicionira na tržište. Postale su iznimno popularne nakon što ih je 1985. godine u kultnom filmu ‘Povratak u budućnost’ nosio Michael J. Fox u ulozi Martyja McFlya, a njihova jednostavna unisex silueta učinila ih je odmah primamljivim i muškoj i ženskoj publici.

Nike Bruin u originalu su bile niske kožne tenisice bijele boje, okrugle kapice, sa zaštitnim Nike znakom u crvenoj, plavoj ili crnoj boji koji se proteže skroz do pete i spaja s imenom brenda. Kroz godine su se razvile brojne druge varijante modela, ali samo je jedan original i on se ove godine vraća u prodaju baš onakav kakav je prvotno dizajniran. Najpopularnije Nike Bruin tenisice su one s crvenim znakom, pogotovo ako ste obožavatelj gore spomenutog filma.

Cijena im je oko 110 dolara i trenutno je ovaj vintage model dostupan samo u online shopovima, no nadamo se kako bi se uskoro mogle pojaviti i u hrvatskim trgovinama.

Foto: Instagram

Komentari