Povratak kultnog Bernardijevog stolca

Bernardo Bernardi svjetsko je ime hrvatskog produkt dizajna. Najpoznatiji po dizajnu namještaja iz sredine 20. stoljeća slovi i za jednog od najpoznatijih arhitekata, dizajnera, pa i umjetnika u Hrvatskoj.

Među njegovim ostvarenjima je više desetaka ostvarenih djela u području arhitekture, dizajna interijera, industrijskog i produkt dizajna. Osvojio je brojne nagrade i priznanja te ostvario i samostalne izložbe. O njegovom velikom utjecaju i značaju govori i činjenica da prestižna nagrada za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja nosi upravo njegovo ime.

Svjedoci smo povratku retro stila, čistih minimalnih linija, tzv. skandinavskog izgleda tako da se razni dizajneri i proizvođači vraćaju i klasicima hrvatskog dizajnerskog ostvarenja. Ne čudi, stoga da je tvrtka Oris u suradnji s tvrtkom Era pokrenula proizvodnju legendarnih stolaca koji su bili proizvedeni za Radničko sveučilište Moša Pijade u Zagrebu. Planiraju do kraja godine proizvesti cijelu liniju kompletnog Bernardijevog opusa od tridesetak komada, što je odlična vijest za sve ljubitelje Bernardijevog djela, no i čistog, minimalističkog, retro dizajna.

Bernardo Bernardi, Stolac, 1956.

Bernardo Bernardi, Stolac, 1956.

Foto: Instagram

Komentari