Uživajte u duhu Mediterana nadomak Hrvatske

porto 4 post

Portopiccolo, u prošlosti kamenolom koji je davao neke od najljepših primjeraka mramora, mjesto je nekih 30-ak minuta vožnje od Trsta koje će svojom pojavom impresionirati svakog posjetitelja ili slučajnog putnika.

porto 6 post

porto 5 post

Projekt prenamjene kamenoloma završen je 2014. godine i iznjedrio je jedno od najinovativnijih i jedinstvenih talijanskih panorama. Portopiccolo je kompleks za odmor, smješten u središtu Sistiana uvale i svojim geografskim položajem i blizinom Trsta te samo deset minuta vožnje autom od zračne luke Ronchi dei Legionari, savršena je lokacija za sve one koji uz dozu luksuza vole osjetiti autentičnost mjesta i podneblja koje posjećuju.

porto 1

porto 2

Ekološki održiva arhitektura u kombinaciji s tehnološkim inovacijama čini jedan avangardni, no i nenametljivi kompleks. Kuće su smještene tako da izgledaju kao da su isklesane u kamenu, kao da izlaze iz prostora nekadašnjeg kamenoloma.

Zanimljivo je istaknuti da je cijeli prostor zapravo jedna ogromna pješačka zona, svim vozilima osigurano je parkirno mjesto u blizini, no van kompleksa. Na taj način cijeli je kompleks posve integriran u krajolik i ne zagađuje prirodu ispušnim plinovima ili bukom.

porto 17

porto 15

Kompleks čine posve opremljena marina s 121 vez, 460 rezidencijalnih jedinica, hotel s pet zvjezdica, dvije shopping ulice, restorani, lounge barovi, konferencijski centar te uređena spa obala od 3500 kvadratnih metara.

porto 14

porto 13

Ovo tehnološki napredno mjesto sa svojim čarobim karakterom kojeg naglašavaju more, forma bivšeg kamenoloma i izostanak prometa čine jedno od najzanimljivijih odredišta za ljetovanje u Italiji. Za sve informacije o smještaju te ponudi posjetite portopiccolosistiana.it.

porto 7

porto 3 post

Foto: Facebook

Komentari