Porcijunkulovo će opet zavladati Čakovcem

Od danas pa do 4. kolovoza posjetitelji Čakovca moći će uživati u iznimno bogatom programu 51. Porcijunkulova, programu koji obuhvaća različite sadržaje, kako bi se zadovoljili ukusi brojnih posjetitelja, kojih je iz godine u godinu sve više. Prema službenoj procjeni u 2014. godini manifestaciju je posjetilo preko 200.000 posjetitelja. Ponukani tom brojkom ovogodišnja manifestacija trajat će 6 dana, umjesto 5, kao proteklih godina.

porcujnkulovo post 1

Porcijunkulovo i ove godine obiluje novitetima od kojih svakako vrijedi spomenuti izložbu egzotičnih životinja ‘Egzotika Međimurja’, 3 D uličnu sliku Danijela Drvenkara koju će autor izraditi u Ulici Kralja Tomislava kod zgrade HZZO-a, te izložbu skulptura od šibica autora Tomislava Horvata u zgradi Scheier.

porcijunkulovo post 4

Ulica kišobrana ove se godine produžuje, šarenilo kišobrana mnoge će oduševiti i ove godine s time da će ih biti čak duplo više, oko 2000, u mnogo više boja i u većoj površini čemu se građani posebno vesele. Vizualni dio manifestacije osim kišobrana obilježit će i instalacija međimurskih licitarskih srca koja će biti postavljena u Ulici J.J. Strossmayera.

porcijunkulovo post 2

Na glavnoj pozornici na Trgu Republike očekuje nas 6 velikih koncerata na čak 6 pozornica u centru grada. Vrijedi napomenuti da su svi programi i koncerti u potpunosti besplatni za građane i posjetitelje. Manifestaciju će i ove godine uveličati brojni izlagači čiji se broj iz godine u godinu povećava, ove 2015. njih preko dvije stotine. Od stranih izlagača ove godine stižu Slovenci i Mađari.

porcijunkulovo post 5

Ni ove godine neće nedostajati akcija humanitarnog karaktera: posjetiteljima već poznata najveća međimurska pogača koja će se protezati Ulicom Kralja Tomislava i biti još veća nego prošle godine, a čiji prihod ide za Udrugu udomitelja djece. Osim pogače, građani će moći isprobati i delicije Tvrtka Šakote i Marka Palfija, u akciji pod nazivom ‘Mali sendvič za veliko srce’, čiji je novac od prodaje također namjenjen za humanitarne svrhe, za Udrugu sindrom Down Međimurske županije.

porcijunkulovo post 3

Sve informacije o detaljima manifestacije možete pronaći na porcijunkulovo.com i Facebook stranici Porcijunkulovo.

Foto: Facebook, Miroslava Novak

Komentari