Popularni sweatshirti u novom ruhu

christopher-kane-sweatshirt7

Davno prije nego što su ‘sweatshirti’ postali planetarno obožavani, u svojim kolekcijama imao ih je britanski dizajner Christopher Kane i među prvima popularizirao spajanje nespojivog, odnosno ovih casual komada s najfinijim suknjama. Pokrenuo je veliki trend koji će od tada nadalje popratiti i druge dizajnerske kuće, a danas slavi 10 godina otkako je predstavio svoj prvi ‘sweatshirt’ s printom.

christopher-kane-sweatshirt

Povodom obljetnice, Christopher Kane u prodaju izbacuje capsule kolekciju ‘sweatshirta’, koji slave najpopularnije printeve dizajnera, počevši od motiva čimpanze koji je krasio njegove sportske majice u kolekciji za proljeće 2009., preko romantičnog cvjetnog uzorka iz kolekcije jesen/zima 2010., pa sve do botaničkih printeva iz linije proljeće/ljeto 2014.

christopher-kane-sweatshirt11

Dizajner je ponudio čak devet ‘sweatshirta’ na svojoj stranici, kao i na drugim svjetskim web shopovima, još jednom nas podsjetivši kako je ovaj svakodnevan i često neugledan komad pretvorio u važan modni trend, koji je uostalom obilježio i njegovu karijeru.

christopher-kane-sweatshirt17

christopher-kane-sweatshirt18

christopher-kane-sweatshirt14

christopher-kane-sweatshirt15

christopher-kane-sweatshirt16

christopher-kane-sweatshirt12

christopher-kane-sweatshirt13

christopher-kane-sweatshirt10

Foto: Christopher Kane

Komentari