Poklonite nekome blagdansku radionicu u Kuhaoni

Atmosfera u Kuhaoni u prosincu može se opisati s tri riječi: slatko, mirisino i blagdansko. Na rasporedu su tradicionalni božićni kruhovi i keksi, pa čak i kolači bez šećera. Od ‘slanog’ su tu posna riblja jela kao inspiracija za Badnju večer, meso će se ‘oblačiti’ u med i čokoladu, a zavirit će i u blagdansku britansku kuhinju.

Sve u svemu zabave i druženja neće nedostajati, a baš zato neka od radionica može postati idealan poklon za Božić s kojim će svaki gastro entuzijast biti oduševljen. Više o poklon bonovima Kuhaone doznajte ovdje, a u nastavku proučite koju biste mogli odabrati za svoje najbliže.

kuhaona1

Pandoro

01.12.2015. Meso u slatkim kombinacijama – Predavač: Berislav Lacković
Trajanje radionice: 18.00 – 21.00 sati
Različite su tehnike i kombinacije namirnica kada je meso u pitanju. Ali da li ste napravili odmak i kombinirali meso u slatkim kombinacijama? Puretina s medom, čilijem i pečenim jabukama, ramsteak u čokoladi ili pak lungić sa suhim šljivama s rižotom od krušaka čekaju da ih isprobate na slatko-mesnoj radionici pod vodstvo Berislava Lackovića. Uz čašu vina ovo će biti prava fešta od okusa :).
Cijena radionice: 400,00 kn

03.12.2015. Slatki kruh s mirisom blagdana – Predavač: Marijana Zlomislić
Trajanje radionice: 18.00 – 21.00 sati
Slatki kruhovi su dio tradicije proslave Božića u pojedinim zemljama. Visoki, poput vrhova Alpa, obučen šećerom u prahu je talijanski Pandoro, dok je njemački Stollen preklopljen i bogat kandiranim voćem, bademima i začinima poput kardamoma i cimeta. Jednostavan i ukusan francuski Pain d’épices od raženog brašna i meda ili pak okrugli španjolski Rosca de reyes bogato ukrašen kandiranim voćem koji se tradicionalno poslužuje na blagdan Tri kralja. Sve njih imat ćete priliku naučiti pripremati i kušati u ovoj mirisnoj Kuhaona radionici.
Cijena radionice: 350,00 kn

08.12.2015. Kolači bez šećera – Predavač: Berislav Lacković
Trajanje radionice: 18.00 – 21.00 sati
Kako napraviti biskvit, prhko tijesto ili kremu sa zamjenskim šećerima? Naučite osnovne tehnike pripreme kolača s upotrebom stevie, agavina sirupa i ječmenog slada. A na kraju se osladite voćnim tartom s kremom od vanilije, čokoladnom roladom i prhkim božićnim kolačićima.
Cijena radionice: 350,00 kn

kuhaona4

Pain d’épices

10.12.2015. Božićni keksi – Predavač: Marijana Zlomislić
Trajanje radionice: 18.00 -21.00 sati
Mirisi cimeta i anisa uvijek asociraju na Božić. Pripremite uz pomoć naše Marijane božićne kekse koju su u svojoj domovini porijekla postali klasik. Hrvatski paprenjak, austrijski linzer, španjolski mantecados i talijanski rococo dio su današnje slatke kulinarske radionice u Kuhaoni. Pridružite nam se.
Cijena radionice: 350,00 kn

15.12.2015. Riblja jela za Badnjak – Predavač: Berislav Lacković
Trajanje radionice: 18.00 – 21.00 sati
Božićni blagdani su podsjetnik na tradiciju. Stoga se za Badnjak priprema bakalar ili riječna riba. Ove godine probajte s našim Berislavom naučiti pripremati poznate namirnice i recepture na nov način. Na Kuhaona jelovniku za Badnje večer je pastrva s bademima, pašta fažol na brudet i smuđ na ozaljski način.
Cijena radionice: 400,00 kn

17.12.2015. Britanski Božić – Predavač: Marijana Zlomislić
Trajanje radionice: 18.00 – 21.00 sati
Na ovoj radionici naučite što se za Božić priprema u Velikoj Britaniji. Bit će tu prhkih pita s mesom, kobasica umotanih u slaninu, yorkshire pudinga i pečene nadjevene purice s pečenim krumpirom, prilogom od pasternjaka i prokulica te bogatim umakom od pečenja. Već sam opis radionice izaziva zazubice? Prijavite se i skuhajte specijalitete britanske kuhinje uz pomoć Marijane Zlomislić.
Cijena radionice: 350,00 kn

Britanska mesna pita

Britanska mesna pita

Foto: Bauli.com, Jamieoliver.com

Komentari