Počinje sezona skijanja

Skijaška sezona počinje već u prosincu, kada Hrvati tradicionalno pohode svoja omiljena skijališta i uživaju u skijaškim partyjima ili u obiteljskoj idili na snijegu. Europska skijališta poznata su u svijetu i mnoga od njih pružaju dobru zabavu i odmor za čitavu obitelj, no mnogi će se ove godine odlučiti i na hrvatske staze koje su ipak nadohvat ruke.

skijanje 3

Najveći broj Hrvata zimske odmore provodi u Austriji iako hrvatski zimski turizam ima nekoliko skijališta: Platak, Bjelolasica, Sljeme, Čelimbaša i Tršće. Sljeme je najpoznatije zagrebačko skijalište i sanjkalište. Na vrh Sljemena koje je na visini od 1033 m vode cesta i žičara. Skijalište ima oko 4 km staze i počinje na visini od 1025 m.

skijanje 2

Platak je poznato skijalište u blizini Rijeke sa stazom dugom svega 9 kilometara. Vrh se nalazi na visini od 1363 metra nad morem odakle se pruža pogled na more i Kvarner. Uz školu skijanja, skijalište ima i snowboard te noćni i dnevni safari u šumi. Uređena je staza za skijaško trčanje i hodanje u dužini od 10 kilometara te staza za motorne sanjke duga oko 1 km.

Francuska skijališta slove kao najpoželjnija kada su u pitanju skijanje i zabava, a jedna od najpoželjnijih francuskih destinacija svakako je Val Thorens.

skijanje 4

Za otvaranje skijaške sezone Hrvati najviše vole austrijski Nassfeld koji se proteže na 101 km. Duge staze tog skijališta pružaju vrlo ugodno skijanje, a uz brzinu i kratke zavoje možete uživati i u lijepim pogledima.

Bez obzira na koje skijalište ste se odlučili, dok ste na mokrom snijegu i kupujete ski kartu ili topli obrok na snježnom vrhu, umjesto gotovine, koristite MasterCard karticu kako bi vam svako plaćanje bilo zadovoljstvo. Proučite ove korisne savjete i uživajte na skijanju uz MasterCard.

tips & tricks

Komentari