Šarmantna pizzeria u Rijeci

maslinarijeka1

U centru Rijeke već zadnjih godinu dana svi ljubitelji lokalne kuhinje mogu uživati u bistro-pizzeriji šarmantnog naziva – u Maslini na Zelenom trgu. Lokacija bistro-pizzerije nekada se zvala Zeleni trg ili Piazza delle Erbe što upućuje na njegovu prijašnju funkciju, on je naime, prije bio gradska tržnica.

maslina na zelenom trgu 11

maslina na zelenom trgu 9

Činjenica da je Maslina na Zelenom trgu na mjestu gdje su građani nekada mogli nabavljati svježe, zdrave i lokalne namirnice posve se poklapa s filozofijom ponude njihove kuhinje – lokalne namirnice chef Dušan Džimbeg koristi u pripremi lokalnih jela s mediteranskim naglaskom, posve poštujući i riječko gastro nasljeđe.

maslina na zelenom trgu 8

Bistro-pizzeria ima u ponudi i Mali menu, koji je specifičan baš zbog dostupnosti namirnica na tržnici te je podložan promjena ovisno o ponudi sadašnje tržnice. Mali menu donosi delicije kao što su humus, pork belly, tagliatelle s kozicama i tartufima, pljukanci s kumbasicon, juneći carpaccio, file lososa, itd.

maslinarijeka3

maslinarijeka2

Pizze koje imaju u svojoj regularnoj ponudu ipak su osnovno jelo koje oduševljavaju svakog gosta, a starinski interijer i romantična atmosfera te okolina nadopunjuju taj riječki gastro doživljaj. Ako ste u Rijeci, svakako planirajte ručak ili večeru u Maslini na Zelenom trgu, a cjelokupnu ponudu i što sve spremaju saznajte na Facebook stranici.

maslina na zelenom trgu 4

T.R.

Foto: Pizzeria Maslina

Komentari