Petra Kurtela dizajnira divan nakit

Glumica Petra Kurtela nije samo odlična u onome što radi već je jedna od najzanimljivije odjevenih poznatih osoba na našoj sceni koja uvijek ekesperimentira s trendovima i doživljava modu kao igru. Tako da možemo samo reći kako je bilo pitanje vremena kada će Petra osnovati svoj brend. ”Otkad znam za sebe obožavam cvijeće i proljeće. Taj me proljetni duh povukao i ovaj put, a u nadi da ga zarobim nastala je ideja o nakitu Latica by Petra Kurtela.’ – otkriva nam poznata glumica.

laticabypetrakurtela (1)

‘Oduvijek sam voljela raditi s rukama. Volim čak i veće radove tipa postavljanja pločica ili maljanja stana (smijeh). Glavno mi je da se nešto stvara… A ako je to nešto i oku ugodno, nitko sretniji od mene! Iskreno, nisam mislila da ću raditi baš nakit, prije sam mislila da ću se za svoj gušt baciti na neku stolariju, ali posao se nametnuo sam po sebi čim mi je sinula ideja kakvu narukvicu želim. Nisam inače luda za nakitom i rijetko ćete me vidjeti da ga nosim, ali sa svojim sam narukvicama jako zadovoljna i ne skidam ih s ruku.’, dodaje.

laticabypetrakurtela (2)

Decentne narukvice izrađene su od srebra i metala, a ukrašava ih privjesak od epoksi smole u kojem se nalazi cvijet. Nježan i elegantan, ovaj nakit svidjet će se na prvu ženama koje možda nisu generalno njegove obožavateljica, ali estetika Latice tako će se lako uklopiti u svačiji stil i neupadljivo naglasiti njihovu ženstvenost. Simpatično je kako u uzradu narukvica Petri pomaže i njezin tata.

laticabypetrakurtela (3)

‘U svladavanju tehnologije pomogao mi je tata u čijoj bravarskoj radioni na ogromnim strojevima bušim minijaturne rupice ili pak brusim malene privjeske. U svojem kutu sobe odmaram živce i s puno pažnje i koncentracije igram se s malenim cvijećem i epoksi smolom. Svaki slobodni trenutak koristim za ovo. Osim kalupa i materijala, za izradu su mi potrebna samo kliješta. I pomoć zlatara koji mi ‘zalota’ kraj alkica na srebru…’

laticabypetrakurtela (5)

Petra se nedavno vratila iz Rumunjske gdje je sa svjetski poznatim redateljem Cristi Puiuem snimila njegov novi dugometražni film Sierra-Nevada, trenutno priprema novu predstavu ‘Hipohondrijakuš iliti mislibolesnik’ u HNK Varaždin te predstavu Loptice u BGLAD produkciji, a osim toga uskoro ćemo ju moći gledati i u filmu Ivone Juke ‘Ti mene nosiš’. Njezin nakit Latica možete pronaći na službenoj Facebook stranici.

laticabypetrakurtela (6)

laticabypetrakurtela (7)

laticabypetrakurtela (8)

Foto: Rajna Raguž (RRVizual)

Komentari