Mala, ali važna akcija za napuštene njuškice

Victoria_foto Sanjin Kastelan_ilustracija Ivana Strukelj (Tratinchica)_4 ­

Super projekt Pasica kasica pokrenuta je u prosincu 2016. godine s ciljem pomaganja psima u skloništima i azilima, ali na ponešto drugačiji način. Prvenstveno pozitivnim i kreativnim pristupom, izradom vlastitog sadržaja i suradnjom s raznim kreativcima, Pasica kasica želi, uz poticanje udomljavanja, podsjetiti da nama najmanje napuštenim psima može značiti najviše, odnosno da uvijek postoji način kako možemo pomoći.

Iggy Pop_foto Sanjin Kastelan_ilustracija Tena Letica_3

Tijekom cijele godine Pasica kasica prikuplja donacije namijenjene nizu udruga i volontera, a trenutno ju možete pronaći na tri lokacije u centru Grada: Mali plac u Branimir centru, Daspas / Tri Frtalja u Tomašićevoj 5 i –Love, Ana. design studio u Dežmanovom prolazu 4. Pasica kasica kontinuirano pomaže i u traženju privremenih i stalnih domova za pse iz skloništa te umrežavanju udruga i volontera, a trenutno redovito surađuje s pet udruga.

Također, u suradnji s partnerima Pasica kasica dio od prodaje svakog AromAntique prirodnog proizvoda za pse i malog modnog dodatka iz najnovije Daspas kolekcije proslijeđuje ravno u šape onih kojima to najviše treba.

Iggy Pop_foto Sanjin Kastelan_ilustracija Tena Letica_2

 

Prva kampanja u nizu nastala je za Udrugu Indigo u suradnji s fotografom Sanjinom Kaštelanom i ilustratorima Ivanom Štrukelj (Tratinchica), Tenom Leticom, Ivanom Rubelj (Boubish), Anom Kovačić i Lukom Predragovićem (Maji Studio).

Pasica kasica nastavit će započetu suradnju s ilustratorima, a planira i nove suradnje s dizajnerima, fotografima, animatorima i uličnim umjetnicima. Trenutno s dizajnericom Anom Tevšić Nauković priprema novu kampanju za pse koji na privremenim smještajima čekaju svoj stalni dom.

Bajka_foto Sanjin Kastelan_ilustracija Ivana Rubelj (Boubish)_2

Ako želite pomoći njuškicama, a ne znate točno kako, evo dobrog načina. Sve od srca za napuštene šapice kojima to najviše treba možete ubaciti u Pasicu kasicu:

– svake srijede od 16 do 21 h na Malom placu u Branimir centru (Branimirova 29)
– ponedjeljkom i srijedom od 9 do 15:30 h, utorkom i četvrtkom od 13:30 do 20 h te subotom od 9 do 12 h u Daspas / Tri Frtalja (Tomašićeva 5)
– od utorka do petka od 13 do 20 h te subotom od 10 do 14 h u –Love, Ana. design studio (Dežmanov prolaz 4)

Bajka_foto Sanjin Kastelan_ilustracija Ivana Rubelj (Boubish)_1

Široko otvorenih šapa primaju se stare i nove stare zdjelice, ogrlice i vodilice i igračke, dekice , jastuci i pseći kaputići, hrana i nagradice, sredstva protiv nametnika i sve što može pomoći. Za volontiranje, šetanje, privremeno ili stalno udomljenje možete pisati Pasici u Inbox na Facebooku ili na e-mail adresu pasicakasica@gmail.com.

Foto: Sanjin Kaštelan

Komentari