Šibenik će dobiti moderan muzej posvećen Katedrali

palaca-galbiani-sibenik-5

Ovog su ljeta gradu Šibeniku odobrena sredstva EU fondova za dva velika projekta – obnovu tvrđave Sv. Ivana te revitalizaciju palače Galbiani u gradskom središtu. Projekt palače Galbiani uključivat će, osim kompletne obnove pročelja i zanimljivu turističku poslasticu u unutrašnjosti, muzej posvećen šibenskoj katedrali sv. Jakova.

palaca-galbiani-sibenik-1

Autor projekta je šibenska agencija Kocka koja radi i provedbu, tvrtka Avensys zadužena je za aplikaciju, a nositelj projekta je Šibenska biskupija s partnerima Gradom Šibenikom i Turističkom zajednicom Šibenika.

Zamišljen je interaktivan i moderan muzej koji će interpretirati povijesno nasljeđe jednog od najvažnijih simbola grada. Neke od inovacija uključivat će snimanje dodira posjetitelja, video projekcije i snimke dronom, kao i snimanje lica koje će se pretvarati u poznate kamene kipove s pročelja katedrale. Ove će se fotografije moći i printati kao suvenir.

palaca-galbiani-sibenik-3

Kroz tri kata palače rasprostirat će se ovaj multimedijalni centar s prikazima gradnje katedrale, najvažnijim njenim dijelovima i cijelom poviješću. Na posljednjem katu bit će smješten restoran i bar s fantastičnim pogledom.

palaca-galbiani-sibenik-2

palaca-galbiani-sibenik-4

Foto: Kocka d.o.o.

Komentari