Ovo je savršen čajnik

Nekima sezona vrućih napitaka nikad ne prestaje, no jeseni i zimom definitivno vladaju čajevi u kojima uživamo kad temperature počinju padati. Osim što griju, čajevi uistinu obiluju brojnim beneficijama za organizam ovisno o svojoj vrsti, a njihovo ispijanje pravi je ritual.

cajnik3

@bloomingville_interiors

Pravi čajoljupci u ovom ritualu uživaju posebno obraćajući pozornost na detalje i pomno birajući setove za ispijanje čaja. U njima glavnu riječ vodi idealan čajnik, a izbora je mnogo. Keramički, stakleni, glineni, mjedeni ili od lijevanog željeza, svaki ima svoje prednosti i svoje poklonike.

cajnik2

@bloomingville_interiors

Čajnik od lijevanog željeza, osim što u crnoj varijanti može biti vrlo upečatljiv komad na vašem stolu, možda je i najbolja opcija za pripremu čaja zbog idealne temperature koja se u njemu postiže za kuhanje raznih vrsta čajeva (čak i kada listići slobodno plivaju u vodi), a dovoljno visoku temperaturu zadržava i do sat vremena pa je tako super izbor za čajanke. Korijeni čajnika od lijevanog željeza sežu do 17. stoljeća kada se prvi puta koristio u Kini, nakon čega se proširio na Japan, a onda i na cijeli svijet.

cajnik1

Bloomingville.com (55,90 €)

Tradicionalan dizajn tetsubin čajnika sad je opet vrlo tražen, njegovu izrezbarenu površinu repliciraju brojni brendovi, a dolazi u manjoj i većoj varijanti tako da u svakom slučaju može biti lijep i koristan dodatak vašoj kućnoj kolekciji. Nama se posebno svidio onaj poznatog danskog brenda Bloomingville koji uvijek svojim istančanim dizajnom ‘uhvati’ srž predmeta i učini ga poželjnim, ali izbor je na vama.

Foto: Instagram, Bloomingville.com

Komentari