Otvoren je 33. Salon mladih

salon mladih

Jučer je u Domu hrvatskih likovnih umjetnika otvoren 33. SALON MLADIH-TROŠKOVNIK, prema koncepciji Martine Miholić i Mije Orsag, koji predstavlja presjek aktualne likovne scene mlađe generacije, a preispituje modele financiranja umjetničkog rada kao i egzistencije mladih umjetnika.

salon mladih

Salon mladih se, već tradicionalno, održava u organizaciji HDLU-a svake dvije godine. Riječ je o referentnoj izložbi koja predstavlja nova umjetnička imena.

U okviru 33. salona mladih u Galeriji Proširenih medija (PM) otvorena je Izložba nagrađenih autora 32. salona mladih – Fran Makek i Mak Melcher. Podsjećamo, Grand Prix 32. salona mladih dobio je akademski slikar Mitar Matić, za što je nagrađen dvomjesečnom rezidencijom u Parizu, dok su Fran Makek i Mak Melcher dobitnici dvije jednakovrijedne 2. nagrade. Publiku su rasplesali BILK, zagrebački trojac specifičnog glazbenog stila, koji su na našim prostorima bili jedni od pionira mijenjanja paradigme elektronske glazbe.

salon mladih

Uključenjem Hrvatske poštanske banke kao generalnog pokrovitelja nagrada 33. salona mladih, osigurane su 3 novčane nagrade istaknutim umjetnicima. Pokroviteljstvom nagrada 33. salona mladih, HPB podržava likovnu scenu autora mlađe generacije i doprinosi promicanju hrvatske vizualne umjetnosti.

Izložba ostaje otvorena do 11.12.2016.

salon mladih salon mladih salon mladih salon mladih

Komentari