Upoznajte nove ‘it’ Talijanke

Gilda i Chiara

Gilda Ambrosio (@gilda_grazia_it) i Chiara Capitani (@chiara_grazia_it)

Nakon nekoliko godina duge dominacije Ruskinja, modna scena polako, ali sigurno opet postaje pozornica za sve modno osviještene Talijanke. Uz ‘modne sile’ koje predstavljaju Chiara Ferragni, Eleonora Carisi, Patricia Manfield i Giorgia Tordini, u industriji je prisutna cijela jedna plejada novih ‘it’ djevojaka, čiji je potencijal u pravom trenutku prepoznala talijanska Grazia.

Poznati modni magazin, koji je pokrenut 1938. i danas broji 20 međunarodnih izdanja, 2011. godine je uz pomoć tadašnje glavne urednice Tamu McPherson pokrenuo web stranicu i u sklopu nje posebnu kategoriju Grazia IT Girls, u kojoj su se kroz godine izmijenila mnoga lica.

Michela Grazia6

Michela Meni (@michela_grazia_it)

Inicijalna ideja, koja se održala sve do danas, bila je angažirati kliku djevojaka, uglavnom lokalnih street style zvijezda, čiji je ukus modna publika obožavala. Djevojke su za određeni honorar na svoje Instagram profile dodale ekstenziju _grazia_it i ondje dijelile fotografije iz svojih uzbudljivih života, koje su se potom projicirale na samu grazia.it stranicu i ondje stvarale utjecajan sadržaj.

Rebecca Larsson

Rebecca Larsson (@rebecca_grazia_it)

Danas u potragu za ovim djevojkama ne kreće samo urednica, već čitavi tim koji traži Talijanke s onim ‘faktorom x’. Sve su vrlo različite i posebne, no slična im je ljubav prema modi, fotografiji i bilježenju svih onih posebnih trenutaka iz svakodnevnog života, a zahvaljujući brojnoj publici koja ih iz dana u dan prati, također posjeduju veliki medijski utjecaj. Grazia IT djevojke nikada nisu bile popularnije no danas, pa su one aktualne itekako dobro poznate modnim insajderima, urednicima, stilistima i street style fotografima.

Natalia Bonifacci

Natalia Bonifacci (@natalia_grazia_it)

One su i same u modnoj branši, bilo da su stilistice, fotografkinje, modeli ili dizajnerice. Današnje muze talijanske Grazije su modna konzultantica Michela Meni, dizajnerica Gilda Ambrosio, konzultantica i dizajnerica Chiara Capitani, model, glumica i blogerica Natalia Bonifacci, kreativna direktorica Rebecca Larsson i još nekolicina njih, a svima su im zajednički stil, stav i stas, kojima su osvojile Grazijine stručnjake. S obzirom na moć društvenih medija, koje su okrenule u svoju korist, pred ovim djevojkama blistava je budućnost pod svjetlima reflektora, pa vjerujemo da ćemo ih u narednim sezonama viđati doslovno posvuda.

Gilda Ambrosio

Gilda Ambrosio

Chiara Capitani

Chiara Capitani

Michela Meni

Michela Meni

Chiara Capitani i Gilda Ambrosio

Chiara Capitani i Gilda Ambrosio

Foto: Instagram

Komentari