Omiljene frizure za ljetne vrućine

Ljetni dani i vrućine koje ih prate zahtijevaju određenu prilagodbu kada je kosa u pitanju. Iz praktičnih razloga želimo ju podignuti ili jednostavno maknuti s lica, no umjesto klasičnih repova, punđi i pletenica, danas postoje mnogi drugi maštoviti prijedlozi kako stilizirati kosu, a da ona ne bude opterećenje u najtoplijoj sezoni. Ideja za kreativnu frizuru nikad dovoljno, stoga vam donosimo omiljene frizure popularnih Instagram cura, koje su ljetne vrućine okrenule u svoju korist.

Imate li već neku svoju standardnu frizuru s kojom provodite ljeto, ove joj sezone možete dati mali pomak. Primjerice, oko konjskog repa omotati prethodno odvojeni pramen vlastite kose u službi gumice, a u klasičnu chignon punđicu prethodno uplesti pletenicu na kruni glave. Oba stila po novom se nose vrlo ležerno i neopterećeno te ne zahtijevaju pretjeranu pedantnost u izvođenju, pa ako vam koji pramen kose ostane slobodno lelujati, dobili ste frizuru koja se trenutno traži.

Polu-podignuta, a polu-raspuštena kosa trend je koji ne pokazuje znakove posustanja. I dalje je popularan mali čvor koji se na vrhu glave dobije povezivanjem gornjih pramenova kose, a želite li nešto romantičnije, kosu s lica također možete maknuti uzmete li nekoliko prednjih pramenova, blago ih uvijete i centralno povežete na potiljku ili od njih povežete pletenicu, dok ostatak kose ima slobodan pad.

Pletenice su također vječni klasik, no kao i svi gore navedeni stilovi ovog se ljeta nose s mnogo volumena i teksture. Riblja kost stoga ne treba biti strogo uredna, dapače poželjno je da ju po završetku pletenja rastegnete prstima i na taj način dobijete njenu novu dimenziju. Ovo su ideje kako stilizirati dugu kosu, a ukoliko vam je i ona opterećenje u ljetnim danima, uvijek možete isprobati najpopularniju frizuru sezone – valoviti bob u duljini brade ili ramena, čiju ćete teksturu još idealnijom, kao i u slučaju drugih ljetnih frizura, učiniti slanim sprejom.

Foto: Instagram

Komentari