Okusi Tajlanda, Maroka i Indije

kuhaona-studeni-1

U studenom u Kuhaoni čeka nas pregršt boja i zanimljivih okusa sa svih meridijana. Kulinarski putujemo od zapada prema istoku, od Amerike, preko Italije i Maroka do Indije i Tajlanda.

Pridružite se stručnjacima u dobroj atmosferi i naučite sve o osnovama pripreme odreska i burgera, savršenog rižota, uživajte u toplo-ljutim okusima marokanske, indijske i tajlandske kuhinje te čokoladnim okusima američkih slastica. A sve zajedno zaokružite vinskom školom u kojoj ćete upoznati i kušati najbolje od hrvatskih vina.

Odaberite temu radionice i predbilježite se što prije! Više doznajte na službenim stranicama Kuhaone.

kuhaona-studeni-pad-thai

08.11.2016. (utorak)
Savršeni burger i steak – Predavač: Berislav Lacković
Trajanje radionice: 17.30 – 20.30 sati
Naučite apsolutne osnove u pripremi savršenog burgera i steaka uz pomoć našeg chefa Berislava Lackovića. Od izbora mesa, pripreme burger peciva i ciabatte do fantastičnih dodataka u obliku BBQ umaka, karamelizirnaog luka i džema od rajčica.
Za sve ljubitelje mesa i odrezaka ovo je obavezna lektira ;). Stoga nam se pridružite.
Cijena radionice: 450,00 kn (PDV uključen)

10.11.2016. (četvrtak)
Okusi Tajlanda – Predavač: Ivan Milas
Trajanje radionice: 17.30 – 20.30 sati
Od slanog do ljutog samo je wok daleko ;). Okuse tajlandske kuhinje približit će vam naš veliki zaljubljenik u tajlandsku kuhinju chef Ivan Milas. Krećemo s Tam yamom (ljuto-kiselom bistrom juhom od povrća i kozica), nastavljamo s Yakisobom (soba heljdinim rezancima s povrćem, kozicama i piletinom, Spring rolls (prozirnim proljetnim rolicama s povrćem i piletinom), a završavamo klasikom – Pad thaiom.
Cijena radionice: 450,00 kn (PDV uključen)

kuhaona-studeni-brownie

15.11.2016. (utorak)
Vinski okusi lijepe naše – Predavač: Aleksandar Noršić
Trajanje radionice: 17.30 – 20.30 sati
U završnoj radionici vinske škole s Aleksandrom ćete istražiti hrvatske vinske regije, vina i njihove značajke. Kušat ćete iz Istre-Malvaziju i Teran, iz Dalmacije-Pošip i Plavac, iz Slavonije-Graševinu i Frankovku, iz Zagorja i Moslavine-Rizling i Zweigelt te Pleševički pjenušac.
Izvrsna vina bit će u kombinaciji s izvrsnim malim zalogajima.
Cijena radionice: 450,00 kn (PDV uključen)

22.11.2016. (utorak)
Američke slastice – Predavač: Bojana Bukvić
Trajanje radionice: 17.30 – 20.30 sati
Za sve ljubitelje američkih slastica ovo je “must have” radionica. Uz Bojanu Bukvić, pastry chefa restorana Mundoaka, naučit ćete, na moderan način, pripremiti sočan Banana bread, neodoljivo čokoladni Devil’s food cake i američki klasik Brownie s kremom od sira i vanilije. Čisti čokoladni comfort food, stoga nemojte previše razmišljati.
Cijena radionice: 450,00 kn (PDV uključen)

23.11.2016. (srijeda)
Fina rižota – Predavač: Marina Sanguinetti
Trajanje radionice: 17.30 – 20.30 sati
Marina Sanguinetti, rodom Argentinka, foodstilistica i velika poznavateljica talijanske kuhinje približit će nam osnovu pripreme talijanskog klasika – rižota. Od pripreme temeljca, priče o parmezanu preko pripreme milanskog rižota sa šafranom, rižota s povrćem i ribom do okusno modernog rižota s gorgonzolom i kruškama. Nakon ove radionice savršeno kremast i svilenkast obrok više neće biti nepoznanica u vašoj kuhinji.
Redovna cijena radionice: 450,00 kn (PDV uključen)

kuhaona-studeni-banana-bread

24.11.2016. (četvrtak)
Marokanska kuhinja – Predavač: Marijana Zlomislić
Trajanje radionice: 17.30 – 20.30 sati
Marokanska kuhinja bogata je mirisima, okusima, bojama i različitim teksturama. Na ovaj radionici Marijana Zlomislić provest će vas kroz osnove pripreme jednog tipičnog jelovnika pa ćete tako naučiti pripremati Zaalouk (salatu od patlidžana, rajčice, češnjaka i začina), Hariru (krepku juhu od janjetine, leće, slanutka, rajčice i luka), Kefta tagine (mesne okruglice) i M’smen (marokanski kruh).
Cijena radionice: 450,00 kn (PDV uključen)

29.11.2016. (utorak)
Kuhinja Indije – Predavač: Marina Sanguinetti
Trajanje radionice: 17.30 – 20.30 sati
Indijsku kuhinju povezujemo s upotrebom različitih začina i začinskih mješavina. Stoga će jelovnik koji je pripremila Marina Sanguinetti sadržavati pripremu Lassija (jogurtnog napitka), Raite (umaka od jogurta i povrća), Lemon rice (rižu začinjenu limunom), Pakorasa (indijskih uštipaka), Dhala (jušnog jela od leće), te Chicken tandoori (začinjene pečene piletine). Čista okusna uživancija!
Cijena radionice: 450,00 kn (PDV uključen)

Foto: Creative Commons

Komentari