Održana prva večer Fashion Weeka Zagreb

Fashion Week Zagreb powered by Kaufland, sinoć se održao na glavnom zagrebačkom trgu, na terasi Johanna Francka. Brojni dizajneri predstavili su svoje kolekcije, a modno događanje FWZ svoj novi koncept.

JRE_3295

Fashion Week Zagreb otvorila je Marija Cvitanović s brendom MARKA vintage glamour Pounje, a revije su prikazali i Croatica by Matea Jukić, Simone Manojlović, Mirjana Klepić, Natalija Smogor, Učilište Profokus s projektom ill/est koji je predstavio čak 6 dizajnerica Niku Čuić, Martinu Kovač, Snježanu Sirovica, Petru Stanojević, Danijelu Valentić Sever i Nikolinu Ribarić, a kreativnu večer je zatvorio Toni Rico.

JRE_3688

Kolekcija koju je napravila Marija Cvitanović zajedno s Pounjem pod brendom Marka Pounje potpuno je oduševila publiku – negliže haljine krojene svilom i čipkom svakome su zagolicale maštu. Matea Jukić u ovosezonskoj kolekciji, potpuno drugačijoj od prijašnjih, ali veoma zanimljivoj modnim znalcima, razvija kreativnost bez postavljanja konvencionalnih granica. Najosobnija kolekcija Simone Manojlović do sada inspirirana je nedavnim putovanjima dok je nova modna nada Mirjana Klepić također oduševila svojim izričajem. Dizajnerica Natalija Smogor predstavila je romantičnu i ženstvenu kolekciju namijenjenu urbanoj ženi, a Profokus je predstavio doista zanimljiv projekt – ill/est. Prvu večer Fashion Weeka Zagreb zatvorio je Toni Rico i to pjesmom.

Foto: Jan Serdar

Komentari