Održana posljednja večer Fashion.hr-a

Čak sedam dizajnera pokazalo je nove kolekcije, na posljednoj večeri ovogodišnjeg Fashion.hr-a u prepunom paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma. Večer je otvorio Ivica Skoko, a uslijedile su revije Ana Marie Ricov, Morane Krklec, BiteMyStyle by Zoran Aragović, Marine design i Coded Edge, dok je čast da zatvori 18. sezonu Fashion hr-a pripala IK studiju Ivice Klarića.

5 DAN IVICA SKOKO REVIJA-45

Ivica Skoko i ovog je puta oduševio poklonike glamuroznih večernjih haljina te u svom prepoznatljivom stilu predstavio kolekciju u kojoj su uz večernje haljine, koje dominiraju, prisutne i koktel haljine te bluze i suknje maxi dužine koje glorificiraju ženstvenost.

Ivica Skoko

Ivica Skoko

Svojom kolekcijom Ana Maria Ricov je zavirila ispod površine te pronašla inspiraciju u oceanu. Kolekcijom dominiraju tonovi tamno plave, bordo i crna, a elementi zelenih tonova pojavljuju se u detaljima. Ana Marijina odjeća bazira se na jednostavnoj i čistoj formi, te slojevitosti, a kombinacijom grubih i sjajnih te transparentnih tkanina postiže se dinamičnost.

Ana Maria Ricov

Ana Maria Ricov

Dizajnerica Morana Krklec ostala je dosljedna svom minimalističkom i skulpturalnom pristupu odijevanju, a cijela kolekcija zavijena je u crno. Linije su dosta oštre te stvaraju krute i stroge forme, no bez obzira na to, kolekcija je izuzetno nosiva i prilagodljiva ženi koja ima specifičan estetiziran pristup odjeći.

Morana Krklec

Morana Krklec

Poznati po ekstravagantnosti, BiteMyStyle by Zoran Aragović i ovog je puta uspio iznenaditi publiku svojom kolekcijom naziva PASTelle koja odiše dozom romantike. Dominiraju baloneri izrađeni od zanimljivih tkanina bogatih tekstura s naglašenim volumenom te suknje midi dužine koje su kombinirane s kratkim jaknama ili crop topovima. Od modnih dodataka Aragović se prvi puta predstavlja sa mini kolekcijom unikatnog nakita kojeg je za njega izradila mlada i talentirana dizajnerica Vesna Kutnjak.

BiteMyStyle by Zoran Aragović

BiteMyStyle by Zoran Aragović

Marina Design je pronašla inspiraciju u ideji neo-punka kao slobodnijeg, jasnijeg stava prema životu i življenju danas. Tako je i osnova kolekcije slobodniji i eksperimentalni pristup u kombiniranju modela i krojeva, a kombinacijom  boja i detalja vizualno je naglašen grafizam pop-art-a. Accessorize i ovaj put potpisuje Marija Ivanković by RUKE.

Marina Design

Marina Design

Središnja inspiracija ovosezonske Coded Edge kolekcije je eklektična struja svijesti, svojevrsni kolaž raznolikih utjecaja na kraju podređenih utabanoj estetici brenda. Od materijala u kolekciji su korišteni većinom prirodni materijali – keper i jersey te mješavina lana i pamuka. Grafičkim kombiniranjem umjetne kože i baznog materijala, i ove je sezone Coded Edge osmislio svoj unikatni tekstil.

Coded Edge

Coded Edge

Na samom kraju večeri publika je uživala u najnovijoj kolekciji omiljenog dizajnera muške mode Ivice Klarića koju je predstavio, a u čijoj je osnovi dandy muškarac. Da odijela mogu biti udobna, razigrana, obogaćena detaljima pokazao je Klarić koristeći najfinije materijale i kombinirajući brojne uzorke od sitno kariranog do velikih pruga i uzorka riblje kosti. No, kolekciju za modernog dandy muškarca Klarić je upotpunio i kišobranima koje je po njegovom dizajnu izradila tvrtka Hrvatski kišobran.

Ivice Klarića

Ivice Klarića

 

Komentari