Održana posljednja večer Fashion.hr-a

Posljednje večeri 20. jubilarnog izdanja Fashion.hr-a nove je kolekcije predstavilo šest dizajnera: Ivica Skoko, 2B Boris Banović, Ana Maria Ricov, BiteMyStyle by Zoran Aragović, Marina Design, a prvi red je okupio brojna poznata lica.

Kristina-Bangoura

Kristina Bangoura

Ines-Preindl

Ines Preindl

Ana-Ledenko

Ana Ledenko

Martina-Felja

Martina Felja

Miran-Kurspahić

Miran Kurspahić

Sonja-Lamut

Sonja Lamut

Alka-Vuica

Alka Vuica

Tanja-Dragović_Vlaho-Arbulić

Tanja Dragović, Vlaho Arbulić

Nikica-Ivančević

Nikica Ivančević

Petra-Dugandžić

Petra Dugandžić

Sanela-Seferagić

Sanela Seferagić

Robert-Sever

Robert Sever

Posljednji dan otvorio je Ivica Skoko kolekcijom, koju su uz neizostavne raskošne večernje haljine, obilježili pret-a-porter komadi poput suknji, haljina, odijela i kaputa kojima je Skoko ponudio ženstven i glamurozan izgled i izvan crvenog tepiha. Dosljedan u svom modnom izričaju dizajner sada daje dozu senzualnosti u svakodnevnom odijevanju žene.

2B Boris Banović kolekcija predstavila je komade za žene i muškarce za aktualnu sezonu jesen/zima 2015./16. Glamuroznom kolekcijom dizajner želi vratiti sjaj i eleganciju u svakodnevno odijevanje. Uske haljine od pliša koje ističu žensku siluetu a ukrašene su tilom i čipkom te popularne korzet haljine u kombinaciji s krznenim modnim dodacima odlični su za nadolazeću blagdansku sezonu. Za muškarce Banović predlaže klasična odijela i kapute.

Ana Maria Ricov pokazala je kolekciju za proljeće/ljeto 2016. koju karakterizira jednostavna i čista forma te dominantna slojevitost. Paletu boja čine crna, pješčani tonovi, crvena te bijela, a tkanine koje prevladavaju kolekcijom su pamuk, viskoza, svila, koža i gumirani materijali. AMR brend predstavio je i novu podliniju koja uključuje kišne kabanice za pse koje su se također mogle vidjeti na pisti.

BiteMyStyle by Zoran Aragović je ovog puta u prvi plan stavio military uzorak te ga kombinirao sa zemljanim tonovima, a od jačih boja u detaljima je koristio plavu, ljubičastu i tirkiznu. Uz već prepoznatljive neopren suknje, dizajner se u ovoj kolekciji poigrao i s pletivima osmislivši asimetrične majice, tunike i pripijene haljine u patchwork stilu kao odličan izbor za dnevne kombinacije.

Nova kolekcija Marine Design za jesen/zimu prirodnim materijalima oslikanim jednostavnim, naivnim crtežom aludira na jednostavnost. Kolekcija je bazirana većim dijelom na gornjim, toplim odjevnim predmetima namjerno obrađena grubim, nesavršenim detaljima. Korištene su nijanse toplih, zemljanih boja u kombinaciji sa bijelom i crnom bojom.

Revija muškog modnog brenda IK STUDIO zatvorila je još jedan Fashion.hr Ivica Klarić odmiče se od strogosti muškog odijela i sakoa te odjeća postaje puno opuštenija i manje kruta. Kombinacija krojeva košulja i majica, sakoa i vesti, kaputa i balonera daje novu liniju. Boje koje su prisutne u kolekciji su osnovni ton crne, nijanse sive i nijansa maslinasto zelene uz bijeu koja se provlači jedino kroz košulju kao osnovni muški odjevni predmet.

Komentari