Održan jubilarni 5. Pink Day

odrzan-pink-day-naslovna

Jubilarni 5. Pink Day, Međunarodni festival ružičastih vina powered by WOW ove je subote u muzeju Mimara ponovno okupio brojne domaće i inozemne proizvođače ružičastih vina i pjenušaca. Na svom Festivalu u festivalu Green in Pink sudjelovali su i najbolji proizvođači ekstra djevičanskih maslinovih ulja. Preko dvije tisuće posjetitelja uživalo je u odličnoj atmosferi i kušalo oko 100 vrhunskih rosé vina. I ovoga puta, festival je potvrdio da nije samo vinska smotra nego da promovira ružičasti, optimistični pogled na svijet i život te da svake godine ostvaruje svoj zadani cilj: podignuti ljestvicu kvalitete ružičastog vina, pokazati ženstvenu stranu vina, upoznati Zagreb i njegove goste s najboljim maslinovim uljima te kontinuirano raditi na promicanju kulture stola i umjerenog uživanja u vinu.

Festival Pink Day razlikuje se od ostalih i po svojoj tradicionalnoj humanitarnoj akciji. Ove godine udruga WOW je na izdvojeni račun prikupljala donacije, ovog puta za udrugu FB Humanitarci Zagreb, a u akciji pod nazivom „PINK DAY pomaže ugroženim obiteljima“ koja je trajala mjesec dana – od 10. veljače do 10. ožujka. U tom razdoblju, putem društvenih mreža i WOW okupljanja – prikupljali su se novčani prilozi za FB humanitarce.

Frajle

Frajle

Završetak akcije obilježila je Pink gala humanitarna večera koja je ujedno bila i proslava jubilarnog petog izdanja Pink Daya, a koja je organizirana u suradnji s agencijom IMC, hotelom Esplanade i brendom Borboleta te uz pomoć MIVA galerije vina. Dio prihoda od ove večere također je odvojen za isti cilj – pomoć obiteljima kojima je uistinu neophodna. Humanitarnu večer svojim nastupom su uveličale The Frajle, a ukupno je prikupljeno više od 12.000 kuna.

Od ove godine usko surađujemo i s festivalom ružičastog vina Sorrento rosé, čija su se vina mogla kušati na ovogodišnjem Pink Day-u, a ujedno naši vinari koji imaju ružičasto vino, također imaju priliku gratis izlagati ove godine u svibnju u Sorrentu. Samim time ovo je izvrsna prilika da se naši vinari predstave i u inozemstvu.

Više informacija o Udruzi WOW i Pink Dayu možete pronaći na niže navedenim linkovima:

Komentari