Zabavni rođendani u muzeju

Muzej suvremene umjetnosti radi na edukaciji o umjetnosti od najranijeg doba djeteta. S njihovim bogatim programom radionica, pogotovo za djecu, već smo upoznati te vam donosimo odlične novosti u vezi njihovog programa proslava dječjih rođendana – Rođendaonice.

rođendaonica

Svakom rođendanu pristupa se pojedinačno i pridaje mu se posebna pozornost tako da je svaka proslava prilagođena slavljenici ili slavljeniku. Veseli party počinje dolaskom naših predstavnica i domaćica na Rođendaonici u predvorje MSU-a gdje daruju slavljenicu(ka) MSU poklonom iznenađenja (majica ili ruksak sa msu bedžom, upakiranim u posebnu rođendansku kutiju) i preuzimaju uzvanike.

dječje radionice post 3

Nakon što slavljenica(k) i gosti dobiju oznaku Rođendaonice na ruci i zajednički se fotografiraju, kreće razigrano vodstvo po stalnom postavu, prilagođeno dobi djece. Uz spuštanje Dvostrukim toboganom, puhanje balona od sapunice (nadahnuto radom D. Smithsona), posjetom Ateljeu Kožarić i igrom uz umjetnine V. Richtera i L. Fraya, glavna zabava odvija se u Zelenoj sobi Muzeja. Na radionici inspiriranoj umjetnicima Miroslavom Šutejom (rođendanska kiša / mobilna grafika) ili Ivanom Kožarićem (ispuhivanje energije), oslikavanjem valjcima i iscrtavanjem flomasterima izrađuju zajednički suvenir za dječju sobu slavljenika.

msu rođendaonica post 2

Uz projekciju predstave Pokreni se (produkcija ZKM i MSU) na zidu Zelene sobe, dolazi vrhunac slavlja – torta i čašćenje, a zabava kulminira glazbeno-scenskim nastupima prisutnih te završnim spuštanjem s našeg čuvenog Höllerovog Tobogana. Za veselu i kreativnu atmosferu brinu se dvije ili tri (ovisno o broju uzvanika) odgajateljica, profesorica likovne umjetnosti, edukatorica i kustosica-pripravnica MSU-a. Rođendaonice su namijenjene za djecu u dobi od 3 do 13 godina.

dječje radionice 1a

Za sve informacije o programu Rođendaonica, terminima proslava, dogovor oko detalja slobodno kontaktirajte muzej od 9 do 17 sati na telefon 01 6052 708.

Foto: Shutterstock, Facebook, MSU

Komentari