Odlazak Georgea Michaela

@georgemofficial

@georgemofficial

Kasno jučer navečer svijetom je odjeknula vijest da je na sam Božić preminuo George Michael. Slavni glazbenik i pjevač obilježio je Božić zauvijek – prvo svojim hitom ‘Last Christmas’ i sada odlaskom, znakovito, na ovaj svečani dan.

Georgios Kyriakos Panayiotou svijetu poznat kao George Michael britanski je pjevač grčko-ciparskog porijekla, koji je zadužio svijet pop glazbe s više ultimativnih hitova – kao član popularne grupe Wham, preko svojeg prvog samostalnog albuma ‘Faith’ iz 1987., hitom ‘Last Christmas’ pa sve do njegovih ultimativnih hitova ‘Freedom’, ‘Careless Whisper’, ‘Jesus to a Child’ i dr.

Bio je jedan od najuspješnijih glazbenika današnjice, prava pop zvijezda, koji je prodao preko 100 milijuna albuma diljem svijeta. Njegove izvedbe drže čvrsto mjesto među najizvođenijim britanskim glazbenim brojevima svih vremena, dok se na Billboard ljestvici nalazi na četrdesetom mjestu najuspješnijeg glazbenika na svijetu.

Tijekom svoje preko tridesetogodišnje glazbene karijere osvojio je zavidan niz nagrada, a 2005. snimljen je i dokumentarni film ‘A Different Story’ o njegovoj karijeri i osobnom životu. Najavio je i drugi dokumentarni film, naslovljen ‘Freedom’, koji bi trebao biti prikazan tijekom ožujka 2017. Na žalost, njega ćemo gledati kao uspomenu na živuću legendu i glazbenika koji je obilježio Božić, prvo pjesmom koja ga već desetljećima obilježava i sada, svojim odlaskom…

Komentari