Od novog jelovnika u Rougemarinu rastu zazubice

Iako je među širom populacijom najpoznatiji po svojim umjetnički složenim burgerima koji su bili među prvima na zagrebačkoj gastro sceni, svi koji su posjetili RougeMarin znaju kako u njemu itekako možete birati raznovrsna jela i vjerojatno s nijednim izborom nećete pogriješiti. Smješten u prostor bivše Tvornice električnih žarulja, iskustvo uživanja u objedu pojačano je odličnim interijerom, a RougeMarin svakog mjeseca svim ljubiteljima dobre kuhinje dostavi novi jelovnik od kojih rastu zazubice.

rougemarin1

Ni listopad, sudeći po fotografijama, nije ništa drugačiji. Menu sastavljen od raznovrsnih mesnih i ribljih kombinacija zove svojim bojama i okusima. Pravi jesenski ‘comfort food’, rekli bismo, no uzdignut na jednu sofisticiranu razinu.

rougemarin4

Tako ovog mjeseca u RougeMarinu možete uživati u glaziranom sous-vide carskom mesu s tricolori paprom, sotiranim mladim lukom, galetom od krumpira i teriyaki umakom, filetima orade s koricom od crnog sezama, kremom od češnjaka, sotiranim mahunama, coulisom od rajčice s ružmarinom i čipsom od peršina, domaćim pappardellama s pirjanim zecom u vlastitom umaku, šumskim gljivama, prahom od smrčaka, prženim lješnjacima i listićima paškog sira, pačjim prsima s kremom od pastrnjaka aromatiziranom limunskom travom, kruškom kuhanom u crvenom vinu s redukcijom vina i meda…. Da ne duljimo, cijeli menu za listopad pronađite ovdje i počastite se rezervacijom u restoranu.

rougemarin2

rougemarin3

rougemarin5

RougeMarin
Ulica Frana Folnegovića 10, Zagreb

Foto: RougeMarin Facebook

Komentari