Njega tijela nakon vježbanja

Postoje rituali koji su nezaobilazan dio početka svakog dana kao što su ispijanje kave i doručak. Zdrav način života uključuje i redovito vježbanje koje zahtjeva kvalitetnu opremu i post njegu. Mnogi ne mogu zamisliti svoj dan bez da odrade vježbanje ujutro ili navečer nakon posla. Vaše se tijelo tada više znoji i zbog toga nije svejedno što ćete učiniti s njegom kože nakon sata aerobika ili teretane.

vježbanje

Osim što predstavlja estetski problem, pretjerano znojenje najčešće je za vrijeme intenzivnog treninga. Previše znoja kod nekih osoba može izazvati tegobe, što znači da svi oni koji imaju problema s osjetljivom kožom mogu zbog znoja imati problema s crvenilom kože, osipom i aknama. Za vježbanje je važno odabrati kvalitetnu odjeću u kojoj ćete se osjećati udobno i koja će vašoj koži dopustiti da diše. Prije nego krenete vježbati, uklonite svu šminku s lica. Koža će tako lakše disati i moći ćete bez straha uživati u rekreaciji. Nakon vježbanja bilo bi dobro umiti se u mlakoj vodi i istuširati bez korištenja gelova za tuširanje.

vježbanje4

Ako ne možete bez određenih kozmetičkih preparata, dovoljna je upotreba blagog sapuna ili prirodnih gelova za tuširanje koji svojom PH vrijednošću odgovaraju vašoj koži. Izbjegavajte piling nakon vježbanja jer je koža ionako iziritirana. Svojoj koži možete poraditi njegu s hranjivim losionima ili kremama koji će vratiti izgubljenu vlažnost. Izbjegavajte stavljanje ulja odmah nakon vježbanja jer bi vam ono moglo začepiti pore, umjesto njega možete koristiti kreme za tuširanje s dodacima ulja.

vježbanje

Mnogi fitness centri opremljeni su tako da nude kompletnu njegu tijela nakon vježbanja. Tako možete uživati u sauni ili spa tretmanima koji će umornu kožu nahraniti i dati joj dodatnu svježinu i sjaj. Neovisno da li ste radili aerobne ili anaerobne vježbe posegnite za zdravim obrokom koji će vašem tijelu vratiti izgubljenu energiju.

vježbanje7

Odjeća u kojoj možete provesti ugodan ostatak dana neka bude od prirodnih materijala i prilagođena vašim aktivnostima. Možete se i opustiti uz lagane čajeve, smoothie od banana ili nekog drugog voća. Za potpunu njegu tijela najbolje je neposredno nakon vježbanja opustiti mišiće uz masažu s prirodnim uljima i lagano istezanje.

vježbanje2

U kozmetičkoj torbici najbolje je držati laganu kremu ili losion za tijelo, dezodorans bez parabena i ostalih štetnih sastojaka te gel za tuširanje. Pripazite i na njegu lica, ako imate dugu kosu za vrijeme vježbanja podignite je u visoki rep ili trendi punđu. Kremu za lice nemojte nanositi neposredno nakon vježbanja, posegnite za miceralnom otopinom kako bi je očistili i pružili joj hidrataciju. Bilo da ste sportskog duha ili tek početnik, zdrav način života obogatit ćete njegom tijela kakvo zaslužuje.

Foto: The Kooples

Komentari