Novost na Britancu: Markette Bistrot & Cafe

markette11

Od ove zime Britanski trg u Zagrebu bogatiji je za još jedno mjesto u kojem se može uživati u novom konceptu – finoj kavi, laganom ručku, elegantnoj večeri, ali i dobroj kupovini. Na samom uglu Britanca i Ilice otvoren je Markette Bistrot & Cafe u čijem se prostoru spajaju tri komponente i mnogo više, što sudeći po dnevnoj gužvi gosti itekako prepoznaju.

markette2

Markette je fuzija koncepata; dobre kupovine i ugostiteljskog mjesta koji objedinjuje bistrot francuskog karaktera i šarmantni caffe bar. Ljubav između marketinške agencije Young & Lovely, Somec interijera i pržionice kave Lively Roasters brzo se rasplamsala te je rođen poseban i jedinstven koncept. Showroom Somec interijera cijelom svojom površinom proteže se na nivou -1 i zapravo se nakon 22 godine samo pomaknuo etažu niže. Upravo oni i potpisuju cijelo unutrašnje uređenje bistrota i cafea čime je dobiven originalan spoj u kojem se može vidjeti kako komadi namještaja stvarno funkcioniraju u prostoru. Sve viđeno može se i kupiti što je dodatna zanimljivost.

markette-cafe3

I kao što u Marketteu sami kažu: “Gastronomija, kupovina i konceptualni projekti spojeni u jedno bili su nam želja koju smo htjeli pretočiti unutar zidova. Markette priča… Nije obična priča. To je priča o ljudima koji su svoje različite ljubavi i strasti zajedno spojili u ovom mjestu i tako spojili naizgled nespojivo.”

markette8

markette9

U odnosu na svoj koncept, unutrašnjost Markettea dijeli se na tri dijela. Cafe u kojem možete popiti odličnu kavu male hrvatske pržionice Lively Roasters.co iz ruku vrhunskih barrista te je, primjerice, upotpuniti izvrsnim smoothiejem od jabuke i oraha, zatim restoranski dio s dnevnom ponudom bistrota koji se po potrebi pretvara u mjesto za opušteno večernje uživanje u delicijama chefa Maria Bobanovića te zasebnu sobu za profinjeno iskustvo večere. Svaki dio prati i drugačije uređenje, od jednostavnog dnevnog u kombinaciji mramora, žute i crne boje koji susrećemo u cafeu do spoja vrhunskih tkanina te bijele, bež i zlatne koje se ogledavaju u dijelovima za ručak i večeru.

markette5

Jelovnik bistrota sastavljen je u skladu s ponudom tržnice na Britancu, te omiljene susjedne Košare i Kašete, ribarnice i voćarne naslonjene na Markette. Najvažnije je da su namirnice sezonske i svježe, a ovisno o dostupnosti kreiraju se i jela. Chef pomno spaja najfinije sastojke kako bi predstavio svoju viziju kuhinje, pa tako možete probati jela kao što su Markette carpaccio, tunu ala chef, pačja prsa s pljukancima i mousseom od tartufa ili goveđi file, no također i teleći jezik ili goveđe obraze na Marijev način.
Degustacijski experience menu već je nešto po čemu je Markette postao poznat, a slijedovi od 5, 7, ili 9 tanjura koji se sljubljuju uz vino, poseban su gastronomski doživljaj koji vrijedi iskusiti.

markette10

markette3

Caffe bar idealan je pak i za večernje opuštanje te ispijanje svjetski poznatih koktela koje priprema iskusni barmen… Poziva vas na uživanje sa prijateljima i divan pogled na stari zagrebački trg.

Svaki od tri dijela Markette Bistrota & Cafea zaslužuje posebnu pažnju, jedinstveni su i drugačiji, te je u njih utkano puno ljubavi! Dođite i uvjerite se sami.

markette6

Foto: Rajna Raguž (RRVizual), Markette

Komentari