Jeste li već donijeli svoje novogodišnje odluke?

Ispratili smo Staru godinu i poželjeli dobrodošlicu Novoj, a jeste li već sastavili svoj popis novogodišnjih odluka za godinu koja je pred vama? Ako još uvijek niste, sada je pravi trenutak da to učinite.

Nova godina je i Novi Početak, za sve ono što nismo mogli ili stigli u godini iza nas, sve ono što se nismo usudili ili sve ono za što kažemo mogli smo, a ipak iz nekih razloga nismo. Upitajte se što je to što doista želite od ove godine, koje su to svari koje odgađate, što je to što vas veseli, o čemu maštate, čemu se nadate. S kime želite dijeliti svoje snove, svoje trenutke, svoj život, koga želite u svom životu, a koga možda više ne želite. Na čemu još trebate poraditi i koji su zaista oni pravi razlozi za sve to.

pennylane2

Ne čekajte savršene okolnosti ili odobravanje svih oko vas da završite nešto što traje već predugo, da bude ljepše vrijeme, da započne novi tjedan ili mjesec ili da netko drugi učini nešto za vas, započnite ostvarenje svojih ciljeva već sada, ovoga trenutka, jer svaki trenutak je pravi trenutak, samo odlučite.

Odluka je ono što nas vodi prema sljedećem koraku na putu prema našem cilju. Ona nas motivira da se približimo našim snovima kako oni ne bi ostali samo snovi, već postali naša stvarnost. Naš sadašnji trenutak u kome gradimo svoj život kakav želimo i zaslužujemo.

almoust famous 2

Kada sastavljate popis odluka ili želja važno je pri tom da si postavite nekoliko jednostavnih pitanja poput:

Što sam naučio/naučila iz prethodnih iskustava?

Što me činilo sretnim/sretnom?

Što bih volio/voljela promijeniti ili poboljšati?

Jesam li spreman/spremna otpustiti i oprostiti?

Koga želim dovesti u svoj život, a koga ispratiti?

Koja su to uvjerenja i vjerovanja koja mi više nisu potrebna?

Koliko želim raditi na sebi i na koji način želim brinuti o sebi?

Što mi je važno kako bih napredovao/napredovala prema svom cilju?

Koliko ljubavi sam spreman/spremna dati i primiti?

almoust famous 1

Budite nježni prema sebi dok sastavljate popis, budite sigurni da vi to možete i da sve što vam je potrebno kako bi ostvarili svoje odluke je u vama samima i da ste vi sami sebi svoja najveća podrška, svoj najveći izvor znanja i moći i da je važna jedino vaša odluka da nešto možete ili ne možete. Sve ono što vas obeshrabruje sa strane, poput ljudi koji će uvijek komentirati i imati svoje mišljenje o svemu, biti znatiželjni i govoriti kako nije trenutak, kako nije pametno, kako ne bi trebali, ostavite tamo gdje je i ne pridavajte pažnju, jer vaš ego će vrlo rado prianjati za ta mišljenja i komentare i uvjeriti vas u suprotno onome čemu težite.

U stvaranju vašeg popisa pomoći će vam i ove divne afirmacije;

‘Život me voli i podržava.’

‘Siguran/sigurna sam biti to što jesam.’

‘Spreman/spremna sam prihvatiti obilje koje mi dolazi.’

‘Stara vjerovanja i uvjerenja otpuštam iz svog života i stvaram prostor za nešto novo i bolje.’

‘Koristim moć svojih misli kako bih stvorio/stvorila ono što želim.’

‘Što više ljubavi dajem, to mi se više ljubavi vraća.’

‘Veselim se svim blagoslovima koji mi dolaze.’

‘Zahvalan/zahvalna sam na svemu što imam i zaslužujem samo dobro.’

‘Život je dar i ja biram uživati u njemu.’

Ponavljajte ih svako jutro i svaku večer, i ne zaboravite da su one kao maleno sjeme koje posijemo u zemlju – zalijevajući ga i dajući mu ljubav, toplinu i svjetlost, ono će izasti u predivnu, snažnu i čvrstu biljku.

pennylane1

Kada se bojite i kada niste sigurni da li je nešto ispravno ili nije, samo se zapitajte duboko u sebi, u svome srcu, što i kako dalje. Odgovor će vam uvijek doći kada budete spremni prihvatiti ga. Vjerujte svojoj intuiciji i svom unutarnjem glasu. Vjerujte sebi, jer jedino ste vi sami pravo mjerilo onoga tko ste.

Ove godine budite svoja najbolja verzija sebe! Odaberite da vaša najbolja godina započne upravo sada i ovdje. I neka vam je najsretnija i najčarobnija!

lakoca-zivljenja.hr

info@lakoca-zivljenja.hr

Foto: Almost Famous

Komentari